Θέαμα, χαρά και συγκίνηση στο 7ο ΟΠΑΠ All Star Game

Με την ευχή όπως το 2018 να είναι χρονιά χαράς, υγείας και οδικής ασφάλειας για τον τόπο μας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16/12/2016) στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία το 7ο ΟΠΑΠ All star Game «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες», με διοργανωτές την ΟΠΑΠ Κύπρου και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Πρωταγωνιστές της υπέροχης βραδιάς αθλητισμού και ζωής ήταν κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές, όπως επιλέγηκαν από σχετική ψηφοφορία αλλά και αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου που στηρίζει η ΟΠΑΠ και οι οποίοι κάλεσαν τους νέους να ανταγωνίζονται στα γήπεδα και όχι στους δρόμους. Στον μεγάλο αγώνα των αστεριών, η ομάδα των ευρωπαίων παικτών, με προπονητή τον Δημήτρη Κουκούρη και βοηθό τον Γιώργο Μπιτζανή, αντιμετώπισε τους αθλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ηπείρους, που είχαν προπονητή τον Αντώνη Κωνσταντινίδη και βοηθό τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη. Δικαιολογώντας απόλυτα την επιλογή τους οι καλαθοσφαιριστές πρόσφεραν ψηλού επιπέδου θέαμα. Εντυπωσιακές και οι στιγμές στον διαγωνισμό τριπόντων στον οποίο διαγωνίστηκε ο δημοφιλής παρουσιαστής Λούης Πατσαλίδης.

Απολαυστικό ήταν και το θέαμα που πρόσφεραν οι διεθνούς φήμης Γάλλοι ακροβάτες οι οποίοι με την ομάδα τους Crazy Dunkers, επιχείρησαν στο τέλος της εκδήλωσης, να δημιουργήσουν νέα επίδοση Γκίνες στο μακρύτερο μπροστινό κάρφωμα ξεπερνώντας το υφιστάμενο ρεκόρ που είναι στα 6.18μ και κατάφεραν να φτάσουν τα 6.20μ. Παρών στη εκδήλωση ήταν και ο αγαπητός σε όλους Ολυμπιονίκης Μάριος Γεωργίου ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε στους θεατές μια θεαματική επίδειξη.
 
Υπήρξαν όμως και συγκλονιστικές ανθρώπινες στιγμές όπως τις υπαγορεύει και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η ΟΠΑΠ Κύπρου διά του Διευθύνοντα Συμβούλου του Δημήτρη Αλετράρη, υλοποίησε την ευχή ενός μικρού παιδιού που αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας με θαυμαστή δύναμη και αξιοπρέπεια. Τον κύριο Αλετράρη συνόδευε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα όνειρο-μια ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ (αλλά και ο μικρός Παντελής Κωνσταντίνου, του οποίου η ευχή είχε υλοποιηθεί στην προηγούμενη εκδήλωση του ΟΠΑΠ All star day. Ο μικρός Παντελής, που ζήτησε ο ίδιος να παρευρεθεί ήταν το ζωντανό μήνυμα του αγώνα και της ελπίδας!

Κορυφαία στιγμή και η απονομή του θεσμοθετημένου από την ΟΠΑΠ, βραβείου «Νεόφυτος Χανδριώτης», στη μνήμη του διεθνούς καλαθοσφαιριστή και άριστου φοιτητή μας, ο οποίος πέθανε την 1η Δεκεμβρίου, 2015 σε νοσοκομείο της Βοστώνης, σε ηλικία 22 χρόνων κι αφού πάλεψε γενναία με τον καρκίνο. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον πατέρα του Νεόφυτου, γυμνασιάρχη Δημήτρη Χανδριώτη στην Β’Τεχνική Σχολή Λεμεσού ‘Γρηγόρη Αυξεντίου’, για τα προγράμματα εθελοντισμού  που αναπτύσσει το σχολείο  και για τη δράση των μαθητών του στο κοινωνικό εθελοντισμό.

Τις ψυχαγωγικές ανάσες έδωσαν, η μασκότ της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ «ΟΠΑΠάκης», τα παιδιά του Σωματείου Γυμναστικής Πενταδάκτυλος, το χορευτικό συγκροτήματα Rebel Dancers και βέβαια η ομάδα Cheerleaders της ΚΟΚ, Fimi, με χορογράφο την Αιμιλία Σαλούτα. Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος του ΟΠΑΠ All star day «Παίζω με κανόνες-οδηγώ με κανόνες» σήκωσαν με κέφι και διάθεση ο Λούης Πατσαλίδης, ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο Σάββας Κοσιάρης.