Η ΟΠΑΠ Κύπρου και φέτος μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό

Μονόδρομος η συμπόρευση στην κοινωνία!

Με σύμμαχο την εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του ετήσιου, θεσμοθετημένου από το 1991, Παγκύπριου εράνου. Ο έρανος, ο οποίος άρχισε ήδη από την Τρίτη 8 Μαϊου 2018,  Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαϊου και  έχει στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών, ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Ερυθρού Σταυρού. Την έναρξη του εράνου κήρυξε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του συνολικού έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα ανταποκριθεί και σε αυτό το κάλεσμα βοήθειας συνανθρώπων μας . Ο κύριος Υπουργός ευχαρίστησε και την ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία όπως είπε, σταθερά και με συνέπεια στηρίζει πολλούς τομείς της κοινωνίας μας.

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, προτάσσοντας το σύνθημα «Αγάπη σημαίνει, δίνω!», αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους αξιοποιείται κάθε χρόνο το αποτέλεσμα του εράνου, προς όφελος των ανθρώπων του τόπου. Η κυρία Παπαδοπούλου ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό για την αυθόρμητη ανταπόκρισή του, τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και την ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία όπως είπε, για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται σύμμαχος και συμπαραστάτης στα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού.

«Ο ανθρωπισμός και ο εθελοντισμός, βασικοί πυλώνες δράσης του Ερυθρού Σταυρού αποτελούν και για την ΟΠΑΠ Κύπρου τον διαχρονικό παρονομαστή της κοινωνικής μας δράσης» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Δημήτρης Αλετράρης, ερμηνεύοντας και την απόφαση να στηριχθεί εκ νέου ο Παγκύπριος έρανος και ο Ερυθρός Σταυρός. Αφού υπενθύμισε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται με ειλικρίνεια από το 1969, δίπλα από τον άνθρωπο της Κύπρου και τα προβλήματα του, ο κύριος Αλετράρης κατέληξε: «Είναι με μεγάλη χαρά που θα συνδράμουμε ώστε και ο φετινός Παγκύπριος έρανος να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του. Συμπόρευση ανθρωπιάς που, για μας στην ΟΠΑΠ Κύπρου, αποτελεί μονόδρομο!»

Την σχετική εκδήλωση διάνθισαν με τις υπέροχες ερμηνείες τους τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας (το οποίο επίσης στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου) υπό την ευθύνη του εκπαιδευτικού Ανδρέα Χριστοδούλου, ενώ με συμβολική πορεία προς το παρακείμενο Ταχυδρομείο Προδρόμου, σηματοδοτήθηκε η έναρξη του Παγκύπριου εράνου του Ερυθρού Σταυρού.