Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε το πρώτο νεογνολογικό ασθενοφόρο

Διαδρομές ζωής για τα Μωρά Θαύματα με τη συνδρομή της ΟΠΑΠ Κύπρου

Με την ουσιαστική συνδρομή της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» πρόσφερε στο κράτος το πρώτο υπερσύγχρονο νεογνολογικό και παιδιατρικό ασθενοφόρο στην Κύπρο. Το ασθενοφόρο, το οποίο θα αξιοποιηθεί από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών  και Πρόωρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, παρέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, 2020.

Ο κύριος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παραλαβή του ασθενοφόρου μεταφέροντας τις ευχαριστίες της Πολιτείας και του συνόλου των πολιτών, στην Πρόεδρο και τα μέλη του συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» για τη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στα θέματα που αφορούν στην προωρότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε επίσης την Εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «παραμένει διαχρονικά πιστή στις αρχές της κοινωνικής  ευθύνης που διέπουν τη λειτουργία της».

«Είναι αυτή η ευθύνη που μας φέρνει σήμερα εδώ για την υλοποίηση της δέσμευσης που ως ΟΠΑΠ Κύπρου είχαμε αναλάβει τον Ιούνιο του 2019» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Δημήτρης Αλετράρης, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι «οι διαδρομές που θα κάνει το νεογνολογικό ασθενοφόρο, θα είναι διαδρομές ελπίδας και προοπτικής στη ζωή». Ο κύριος Αλετράρης υπενθύμισε ότι η εξασφάλιση και παραχώρηση στο κράτος ενός ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα νεογνά, αποτελεί συνέχεια της απόφασης της ΟΠΑΠ Κύπρου το 2016, να στηρίξει το όραμα του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» για την ανέγερση της νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων στο Μακάρειο νοσοκομείο.

Ο κύριος Αλετράρης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα εξακολουθήσει να στηρίζει κάθε αγώνα των ανθρώπων του τόπου μας αλλά και της ίδιας της πολιτείας, όπως ακριβώς κάνει στα πενήντα και πλέον χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας. «Με την ίδια συνέπεια, με την ίδια ειλικρίνεια, με την ίδια δύναμη συνεχίζουμε να στεκόμαστε κοντά στην κυπριακή κοινωνία, ιδιαίτερα τώρα, στις δύσκολες εποχές», κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας.

Η Πρόεδρος του συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη χαρακτήρισε την παράδοση του ασθενοφόρου «σημαντικό σταθμό στην πορεία του συνδέσμου αφού τα μωρά θαύματα θα μεταφέρονται πια με ασφάλεια από και προς τις ειδικές μονάδες εντατικής νοσηλείας του Μακάρειου Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού». Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της στην ΟΠΑΠ Κύπρου τόσο για τη συνδρομή της στην εξασφάλιση του νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου όσο και για τη διαχρονική στήριξή της στο Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Την ικανοποίησή της για την προσφορά του ασθενοφόρου εξέφρασε με μαγνητοσκοπημένη παρέμβασή της και η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία υπήρξε πρωτεργάτης στην ίδρυση του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» αλλά και η πρώτη Πρόεδρός του.