Δωρεά 8 υπερσύγχρονων μαστογράφων από την ΟΠΑΠ Κύπρου

Παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Σταύρου Μαλά και του Γενικού Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Μιχάλη Χειμώνα, παραδόθηκαν οι οκτώ υπερσύγχρονοι μαστογράφοι από την ΟΠΑΠ Κύπρου στο Υπουργείο Υγείας. Η παράδοση των μαστογράφων έγινε στις 16 Ιουλίου 2012 σε διάσκεψη τύπου που έγινε στο Γενικό Νοσοσκομείο Λευκωσίας. Η ΟΠΑΠ Κύπρου, είχε προβεί σε αγορά οκτώ υπερσύγχρονων, ψηφιακών μαστογράφων στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, και με στόχο να βοηθήσει αποτελεσματικά στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Oι Μαστογράφοι αυτοί θα εγκαταστασθούν σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας σε όλη την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στα εξωτερικά ιατρεία Λινόπετρας, στο Κέντρο Υγείας Αγλαντζιάς και στη Στέγη Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρνακα.

Η επένδυση σε αυτούς τους μαστογράφους που είναι της τάξεως των 2.000.000 ευρώ περίπου, αποτελεί και τη μεγαλύτερη χορηγία που έχει κάνει ποτέ η ΟΠΑΠ στον τομέα της Υγείας. Κι αυτό γιατί η έξαρση του καρκίνου του μαστού στον τόπο μας καθιστά περισσότερο παρά ποτέ, αναγκαία την έγκαιρη κι επιστημονική διάγνωση και αντιμετώπισή του.

Oι Μαστογράφοι είναι τελευταίας τεχνολογίας και οι περισσότεροι διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα βιοψίας καθώς και σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (tomosynthesis 3D).

H OΠΑΠ Κύπρου με αυτή την τόσο σημαντική ενέργεια συμβάλλει ώστε η γυναίκα της Κύπρου να νιώθει περήφανη για το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών που της προσφέρονται σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα υγείας αλλά και να νιώθει παράλληλα ασφαλής αφού θα έχει στη διάθεσή της τελευταίας τεχνολογίας υπερσύγχρονους μαστογράφους.

Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης στον τομέα της Υγείας, το οποίο εφαρμόζει συστηματικά η ΟΠΑΠ Κύπρου με ουσιαστικές παρεμβάσεις της στον τομέα ειδικά του εξοπλισμού νοσοκομείων και κέντρων υγείας παρέχοντας σύγχρονο εξοπλισμό. Ο χώρος της Υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής προσφοράς της ΟΠΑΠ Κύπρου και στη βάση αυτή επιχορηγούνται διαχρονικά: O Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο « Ένα όνειρο, μια ευχή», Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και φίλων «ΠΑΣΥΚΑΦ», ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, το Καραϊσκάκειο ίδρυμα, ο Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό Κύπρου, το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, η ΕUROPA DONNA, o Παγκύπριος Σύνδεσμος Ατόμων με κατά πλάκας σκλήρυνση κ.α.