Η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζει να στηρίζει τον Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο Μια Ευχή"

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, σε συνέχεια της διαχρονικής της στήριξης προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», πρόσφερε ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Για μια ακόμη χρονιά, η ΟΠΑΠ Κύπρου έδειξε έμπρακτα την στήριξη της προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο “Ένα Όνειρο Μια Ευχή” και τα παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο του. Ο Σύνδεσμος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στα παιδιά και στις οικογένειές τους στηρίζοντάς τους ψυχολογικά και οικονομικά, στις στιγμές που το χρειάζονται περισσότερο. Οι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Συνδέσμου είναι τρεις:

  • η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών,
  • η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και,
  • η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Κυρίως στόχος του Συνδέσμου είναι να δώσει κίνητρα ζωής για τα παιδιά αυτά, μέσω της εκπλήρωσης ευχών, όπως η απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ταξίδι στη Eurodisney στο Παρίσι, ταξίδι-προσκύνημα, επίπλωση υπνοδωματίου, αγορά μουσικού οργάνου και άλλων. Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αναγνωρίζει την σημαντικότητα του έργου αυτού αφού έρευνες απέδειξαν ότι τα παιδιά που ζουν ευτυχισμένα και ισότιμα στην κοινωνία, μέσα σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον, έχουν μέχρι και 20% περισσότερες πιθανότητες ίασης.

Πέραν του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”, η ΟΠΑΠ στηρίζει πληθώρα άλλων φορέων, συνδέσμων και ιδρυμάτων που ανήκουν στον τομέα της Υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε έναν τόσο σπουδαίο για τον άνθρωπο τομέα.