Η ΟΠΑΠ Κύπρου κύριος χορηγός της συναυλίας “Φωνές της Γης μας: Από την Κύπρο στις Άκρες του Ελληνισμού” και του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας

Οι νέοι μας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τις ενέργειες και τις ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες τους.  Με σεβασμό και θαυμασμό χρόνια τώρα, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται δίπλα τους και στηρίζει τις προσπάθειές τους.

Έτσι, τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η ΟΠΑΠ Κύπρου χορήγησε μια μοναδική συναυλία που διοργάνωσαν τα Μουσικά Σχολεία Λευκωσίας και Λεμεσού σε συνεργασία με το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σκοπός της συναυλίας ήταν η συλλογή χρημάτων για τη στήριξη των άπορων μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου. Η συναυλία είχε τίτλο Φωνές της Γης μας: Από την Κύπρο στις Άκρες του Ελληνισμού” και ήταν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Κύριο θέμα της συναυλίας ήταν τα παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, της Ελλάδας και της Σμύρνης. Τα τραγούδια εκτέλεσε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας και το σχήμα παραδοσιακής μουσικής των Μουσικών Σχολείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Η επιφανής Ελληνίδα τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου συμμετείχε στη συναυλία αφιλοκερδώς,  ερμηνεύοντας με το μοναδικό της τρόπο αγαπημένα σμυρναίικα τραγούδια.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει φορείς, συνδέσμους και εκδηλώσεις που προωθούν και αναπτύσσουν τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας που αποτελούν το κυριότερο συστατικό για μια ολοκληρωμένη και καλλιεργημένη κοινωνία.