Η ΟΠΑΠ Κύπρου επισφράγισε “Συμμαχία Ζωής” με χορηγία προς το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

 Την Τετάρτη 26 Ιουνίου η ώρα 12:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διάσκεψη τύπου για ενημέρωση αναφορικά με τη “Συμμαχία Ζωής” μεταξύ της ΟΠΑΠ Κύπρου με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η ΟΠΑΠ Κύπρου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Ιδρύματος για ταυτοποίηση 8.000 νέων δειγμάτων μυελού των οστών που μπορούν δώσουν ζωή σε ισάριθμους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό τον πολύ σημαντικό σκοπό, η ΟΠΑΠ Κύπρου χορήγησε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα το ποσό των €300.000. Η ΟΠΑΠ Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα θα συμπορευθούν στο εξής για τη “Συμμαχία Ζωής”.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διαθέτει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν τράπεζα μυελού των οστών στον κόσμο, με 100.000 εγγεγραμμένους δότες. Με εξελιγμένη τεχνολογία και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το Ίδρυμα βοηθάει ασθενείς από όλο τον κόσμο να βρουν συμβατούς δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το κόστος της ταυτοποίησης των δειγμάτων είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αδυνατεί να το καλύψει.

Στην προσπάθεια ένταξης ακόμη περισσότερων ενδιαφερόμενων στη “Συμμαχία Ζωής”, καλεσμένοι στη διάσκεψη δεν ήταν μόνο άνθρωποι των ΜΜΕ αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες και επιχειρηματίες. Απώτερος στόχος αυτής της ενέργειας είναι η προώθηση της σημασίας αύξησης του αριθμού των δοτών στις εταιρείες καθώς και η ευρύτερη ενημέρωση για το σημαντικό έργου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την Υγεία, αλλά και τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ασθενών, στηρίζει, εκτός του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, πληθώρα άλλων ιδρυμάτων, φορέων και συνδέσμων που στόχο έχουν τη βοήθεια των ασθενών, καθώς και την έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών.