Η ΟΠΑΠ Κύπρου και φέτος δίπλα στους καρκινοπαθείς και τον ΠΑΣΥΚΑΦ

Το να μπορείς να προσφέρεις σε κείνους που έχουν ανάγκη στήριξης δεν είναι μια πράξη που απλώς κάνει τον κόσμο τους καλύτερο, κάνει καλύτερους κι εμάς τους ίδιους…

Για μια ακόμη χρονιά η ΟΠΑΠ Κύπρου βρίσκεται στο πλευρό του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) στηρίζοντας με κάθε τρόπο την εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του συνδέσμου.

Με μια πληθώρα ενεργειών και αμέτρητους ευαισθητοποιημένους υποστηρικτές ο ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ και χρόνια επιτελεί ένα έργο ύψιστης σημασίας και δίνει σκληρό αγώνα ενάντια στην άγνοια και την ουδετερότητα σε ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει κι αυτόν τον αγώνα ως κύριος χορηγός και βασικός συνοδοιπόρος του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο αύξων αριθμός των συνανθρώπων μας που διαγιγνώσκονται με καρκίνο δεν αποτρέπει την εκστρατεία του ΠΑΣΥΚΑΦ να επικοινωνεί ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία, πλημμυρισμένο με αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς: “Με μόνο δύο ευρώ συνεχίζουμε μαζί στη ζωή”.

Γιατί 2 ευρώ που μπορεί να είναι ξεχασμένα, πεταμένα, χαμένα για μας, για τον ΠΑΣΥΚΑΦ είναι 2 ευρώ που δίνουν νόημα στο έργο και τον αγώνα του. Που δείχνουν την αγάπη και την ανθρωπιά.

Τα ίδια αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς έδειξε και ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έδωσαν το παρών τους στο πανηγύρι του ΠΑΣΥΚΑΦ που διοργανώθηκε, με κύριο χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, στο Πάρκο της Ακρόπολης στην Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Συγκινητικό ήταν και το γεγονός ότι το κοινό όχι μόνο παρευρέθηκε στο πανηγύρι αλλά είχε και έμπρακτη συνεισφορά, στον ευγενή και απόλυτα σημαντικό σκοπό του ΠΑΣΥΚΑΦ. Το πανηγύρι περιλάμβανε πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο, ιδιαίτερα παιδιά, συγκέντρωσε η Γωνιά Τέχνης της ΟΠΑΠ όπου οι αξιολάτρευτοι μικροί καλλιτέχνες έφτιαξαν εξαίσια αριστουργήματα σε χαρτί, σε φλιτζάνια και καπελάκια εκφράζοντας με χρώματα την αγάπη τους.

Η φετινή εκστρατεία του ΠΑΣΥΚΑΦ περιλαμβάνει, εκτός από το πανηγύρι, οδικό έρανο από τις 2 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου καθώς και την απίθανη παιδική θεατρική παράσταση “Μορμόλης”, στις 12 Οκτωβρίου στο Σατιρικό Θέατρο. Όλες αυτές οι ενέργειες, που κάθε χρόνο έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και τυγχάνουν διαχρονικής συμπαράστασης έχουν σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου, ώστε να μπορεί να προσφέρει στην ιατρική και συναισθηματική στήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΣΥΚΑΦ συστάθηκε για την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών υγείας, φροντίδας των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους ενώ οι εθελοντές και τα μέλη τους δίνουν καθημερινά μάχες για την αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας και της πολιτείας.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου ευαισθητοποιημένη σε όλα όσα αφορούν τον τομέα της Υγείας αποτελεί αρωγό και ουσιαστικό υποστηρικτή του Υπουργείου Υγείας αλλά και κάθε συνδέσμου με κοινωνική προσφορά στην Υγεία, δίνοντας το παρών της σε κάθε αγώνα υγείας.