Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη από την ΟΠΑΠ Κύπρου

Ήταν ένα άγονο, αφημένο στην τύχη του χωράφι. Κάποια παιδιά το χρησιμοποιούσαν μερικές φορές σαν γήπεδο, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για άσκηση… Η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε να μετατρέψει το ξερό χωράφι σε καταπράσινο πάρκο, να γεμίσει τον τώρα άδειο χώρο με φωνές και γέλια παιδιών που αθλούνται. Να δημιουργήσει μια πράσινη όαση για μικρούς και μεγάλους, στην Έγκωμη.

Η δημιουργία του πάρκου ΟΠΑΠ, ανακοινώθηκε στη διάσκεψη τύπου με τίτλο “Ένα πάρκο γεννιέται” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,13 Νοεμβρίου, στην αίθουσα UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα σχέδια του πάρκου και προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό video με το όραμα της ΟΠΑΠ για τη μετατροπή της τώρα άγονης και παραμελημένης περιοχής σε έναν καταπράσινο πνεύμονα ανάπαυσης και αναψυχής.

Το όραμα της ΟΠΑΠ για το πάρκο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου με καταπράσινο γρασίδι για τα παιδιά, καφετέρια για επισκέπτες όλων των ηλικιών που επιζητούν τη χαλάρωση με απολαυστικά ροφήματα, εδέσματα και φίλους. Το πάρκο ΟΠΑΠ που προβλέπεται να τελειώσει και να παραδοθεί στο Δήμο Έγκωμης στο τέλος του 2014 θα προσφέρει επίσης δωρεάν wifi, αναπαυτικά παγκάκια καθώς και σκιερά μέρη για όμορφες στιγμές μέσα στο πράσινο. Στη διάσκεψη τύπου ο Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Μ. Χειμώνας, δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία αυτού του έργου. Σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά “Η δημιουργία ενός πάρκου δεν συμβάλλει μόνο στην αναζωογόνηση της περιοχής και του περιβάλλοντος αλλά και στην αναψυχή των πολιτών ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που καταβάλλει όλους μας περισσότερο από ποτέ το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας σήμερα, αυτό το έργο θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας για πολλούς συμπολίτες μας”.

Άλλωστε η δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής προς το περιβάλλον με τους πολίτες της να αποτελούν ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι της αλλαγής είναι ένα από τα κυριότερα οράματα της ΟΠΑΠ Κύπρου.