19/05/2011
Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ MATHE CLICK ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Τετάρτη (18/5)με ώρα έναρξης στις 19:00, ξεκινά στο Facebook ο νέος κύκλος της εβδομαδιαίας εκπομπής MatheClick της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τον Γιώργο Μητσικώστα. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων το οποίο αγκαλιάστηκε κατά τον πρώτο κύκλο μετάδοσής του από χιλιάδες χρήστες του Facebook.

Η ημίωρη εκπομπή στο εξής θα μεταδίδεται απευθείας από το σύγχρονο στούντιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. (περιβάλλον 3D) και θα μπορούν να την παρακολουθούν και όσοι θα βρίσκονται στα πρακτορεία ανά την Ελλάδα μέσω της ΟΠΑΠ TV.

Με την έναρξη του νέου κύκλου της εκπομπής αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των παικτών που μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτή, με σκοπό να φτάσουν σταδικά από τους 300 στους 1.500 παίκτες.

Την αύξηση αυτή επέβαλε το μεγάλο πλήθος των θεατών της εκπομπής και κυρίως όσων θέλουν να συμμετάσχουν σ' αυτή. Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία εκπομπή του 1ου κύκλου συμμετείχαν 44.104 άτομα.

Στο νέο κύκλο τα δώρα των νικητών (συνολικά 15 για κάθε εκπομπή) θα είναι Ιpad, Xbox, Wii, Ipodnano και κινητά SonyEricsson με Android πλατφόρμα, με δεδομένο ότι πρόκειται για παίκτες με …ηλεκτρονικά ενδιαφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον 1ο κύκλο της εκπομπής:

  • Έγιναν 5.833.189 θεάσεις του MatheClick από διάφορους χρήστες στο Facebook.
  • Τουλάχιστον 243.000 άτομα είδαν το welcome tab και συνεπώς ήρθαν σε επαφή με την σελίδα του παιχνιδιού
  • Σε κάθε ημέρα μετάδοσης ήρθαν σε επαφή με το MatheClick μεταξύ 10-20.000 άτομα, συνολικά πάνω από 300.000.
  • Περισσότερα από 87.000 άτομα είδαν το videoστο YouTube (τα 117 video από τις εκπομπές έχουν καταγράψει 96.000 και πλέον θεάσεις).
  • Πάνω από 8.000 θεάσεις έγιναν στις φωτογραφίες μας.
  • Το 66% όσων παρακολούθησαν την εκπομπή στο Facebook ήταν άντρες, το 32% γυναίκες, ενώ το 2% δεν δήλωσαν φύλο.
  • Το 77% ήταν ηλικίας 18-34 ετών (!) και το 9.7% 35-44 ετών. Με το MatheClick, είναι φανερό, η ΟΠΑΠ Α.Ε. πέρασε σε μια νέα εποχή, ανατρέποντας την εικόνα που είχαν γι' αυτή οι περισσότεροι – και ειδικά οι νεότεροι – Έλληνες, ήρθε σε επαφή με νεανικό κοινό (web κοινό), εισάγοντας παράλληλα στον διαδικτυακό χώρο την επικοινωνία αξιών της ΟΠΑΠ, η οποία συντίθεται από τη: διασκέδαση, τεχνολογία, επιβράβευση, γνώση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.