12/09/2011
22 δισεκατομμύρια ευρώ διέθεσαν σε κοινωφελείς σκοπούς και ενίσχυση των κρατικών προϋπολογισμών οι ευρωπαϊκές εταιρείες τυχερών παιχνιδι

Με συνολικό τζίρο 73 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010, οι 78 εταιρείες μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών-EL(πρόκειται για τις εταιρείες που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο ή με ειδική κρατική άδεια), μεταξύ των οποίων και η ΟΠΑΠ Α.Ε., διέθεσαν στην διάρκεια της ίδιας χρονιάς συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς και ενίσχυση των κρατικών προϋπολογισμών !

Αυτό αναφέρθηκε κατά την έναρξη του 14ου σεμιναρίου στελεχών των ευρωπαϊκών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, το οποίο φιλοξενείται στα Χανιά.

«Πρόκειται για εντυπωσιακό δεδομένο, το οποίο αναδεικνύει την άλλη διάσταση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο ή με κρατική εποπτεία και οι οποίες άμεσα και έμμεσα επιστρέφουν στην κοινωνία σχεδόν το 1/3 του ετήσιου τζίρου τους» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης.

«Επιβεβαιώνεται εμπράκτως το κεντρικό μήνυμα της ΟΠΑΠ Α.Ε., το οποίο σας θυμίζω είναι: Μια εταιρεία, μια ιδέα, καλό για όλους».

Το σεμινάριο το οποίο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οργανώνεται στο πλαίσιο του επονομαζόμενου «Πανεπιστήμιου των Ευρωπαϊκών Λοταριών» (EuropeanLotteriesUniversity/ELU). Μετέχουν περισσότερα από 50 στελέχη από 20 ευρωπαϊκές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών οι οποίες λειτουργούν υπό άμεσο κρατικό έλεγχο ή την εποπτεία του κράτους.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η ELUγια τα μέλη της. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι – κατά κύριο λόγο - η σφαιρική ενημέρωση και η συνεργασία των μελών της Ένωσης σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών, τις μελλοντικές τάσεις και τις εξελίξεις του κλάδου, αλλά και το κοινωνικό όφελος και την προστασία του καταναλωτή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών (EL) FriedrichStickler, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη των εταιρειών που μετέχουν στο σεμινάριο αισθάνονται ευτυχείς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, ενώ τόνισε πως στο συγκεκριμένο σεμινάριο «εστιάζουμε, κυρίως, στα θέματα που έχουν σχέση με το Υπεύθυνο Παιχνίδι, το οποίο μας διαφοροποιεί από τις άλλες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες προσβλέπουν στην μεγέθυνση του κέρδους και λιγότερο στην έκφραση κοινωνικής ευθύνης».

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Χανίων Ευτύχιος Δαμιανάκης και Σήφης Βαλυράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκης και Μανώλης Λειψάκης, κ.α.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης ο οποίος και είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο του σεμιναρίου εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα χρήσιμου για τα στελέχη των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

Υπογράμμισε πως η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με βάση την χρηματιστηριακή αξία και τις πωλήσεις.

Παρά την μείωση των εσόδων, ως αναπόφευκτη συνέπεια της μείωσης του εισοδήματος που έχουν υποστεί οι πολίτες της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες, έδειξαν πως η κερδοφορία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Χάρη σ' αυτή η ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως είπε, μπορεί και υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα προβολής των προϊόντων και του ονόματος της εταιρείας, αλλά, κυρίως, ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα χορηγιών και δωρεών για κοινωνικούς σκοπούς στους τομείς της υγείας, παιδείας, αθλητισμού και περιβάλλοντος, για τους οποίους δαπανά ετησίως πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ELU ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ