24/10/2011
Στηρίζει, αλλά και συμμετέχει η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πρόγραμμα αναδάσωσης του "Αρκτούρου"

Αλλάζει ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή η δενδροφύτευση του προγράμματος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας για την Προστασία της Άγριας Ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος «Αρκτούρου», με την οικονομική ενίσχυση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και τη συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας.

Λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, το όρος Πάνειο κρίθηκε ακατάλληλο, στην παρούσα φάση, για δενδροφύτευση, γι' αυτό και επιλέχθηκε η Πεντέλη.

Σημειώνουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει συμπεριλάβει την στήριξη σημαντικών περιβαλλοντικών δράσεων, ενισχύοντας οικονομικά προγράμματα και δράσεις Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.

Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2011, στην ευρύτερη περιοχή Νταού Πεντέλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στην εταιρεία σε εθελοντική συμμετοχή, σε συνεργασία με την «Αρκτούρος» που, ήδη εδώ και τρία χρόνια, υλοποιεί αναδασώσεις στην Αττική (όρη Πεντελικό και Πάνειο), με σκοπό την αποκατάσταση και προστασία πολύτιμων δασικών εκτάσεων της χώρας μας.

Το πρόγραμμα αναδάσωσης σκοπό έχει την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής, τη συγκράτηση του εδάφους και την αποτροπή της επιφανειακής διάβρωσης. Το εξειδικευμένο συνεργείο και οι επιστημονικοί συνεργάτες του «Αρκτούρου», διασφαλίζουν την σωστή φύτευση και ανάπτυξη δέντρων στην περιοχή για τρία χρόνια, διάστημα που είναι απαραίτητο ώστε να μπορούν να επιβιώσουν τα δένδρα χωρίς περαιτέρω υποστήριξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σημείωση: η συνάντηση θα γίνει στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαραθώνος με τον δρόμο για την Καλλιτεχνούπολη, στις 10:30.