30/12/2011
Με στρατηγικές συνεργασίες η είσοδος της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο διαδίκτυο το 2012

Με συμβούλους τέσσερις ξένες και ελληνικές τράπεζες (Rothschild, Lazard, EFGEurobank και AlphaBank) η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει ξεκινήσει την διαδικασία αξιολόγησης Online παρόχων παγκόσμιας εμβέλειας, για πιθανή στρατηγική συμμαχία και στην είσοδο στο διαδίκτυο εντός του 2012. Στόχος της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης εντός του α' τριμήνου 2012.

Αυτό, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης κατά την σημερινή ενημέρωση του προσωπικό του Ομίλου με θέμα «Στρατηγικές Επιλογές για το Μέλλον».

Επεσήμανε ότι την ίδια πρακτική επέλεξε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και στην περίπτωση των Κρατικών Λαχείων και του Ξυστό, προκειμένου να διεκδικήσει την άδεια διαχείρισής τους για τα επόμενα 12 χρόνια, επιτυγχάνοντας να συνεργαστεί με τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα την μοναδική άδεια για τα 35.000 VLTs, τα οποία θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος του 2013, αλλά και να επεκτείνει κατά 10 χρόνια (2020-2030) την αποκλειστική άδεια οργάνωσης και διάθεσης των υφιστάμενων 11 παιχνιδιών της μέσω του δικτύου των πρακτορείων της.

Τα υφιστάμενα παιχνίδια, επεσήμανε, εντός του 2012 θα διατίθενται και μέσω του διαδικτύου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που γίνεται μέσω των πρακτορείων έως σήμερα, δηλαδή με διασφάλιση της προμήθειας των πρακτόρων.

«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά και σ' αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνει. Είναι η καλύτερη – με βάση τα οικονομικά δεδομένα της – εταιρεία εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια» τόνισε, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι από τις επιλογές που έχει κάνει θα βγει πολλαπλά ενισχυμένη στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά ωφελημένη και η χώρα, όπως είπε. Κι αυτό γιατί:

  • Το κρατικό ταμείο ενισχύθηκε άμεσα με τα 375 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν για την 10ετή επέκταση της υφιστάμενης άδειας και 474 εκατ. ευρώ από την άδεια για τα VLTs (επιπλέον 86 εκατ. ευρώ για την άδεια VLTs θα καταβληθούν σε δυο χρόνια).
  • Με την ανάπτυξη των VLTs, των Κρατικών Λαχείων και του Ξυστό, καθώς και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο – η οποία θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές παρενέργειες, όπως τόνισε ο κ. Σπανουδάκης – είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ασφαλώς νέες οικονομικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (σε τομείς όπως το realestate, η πληροφορική και η τεχνολογία, η επικοινωνία κλπ.).
  • Εμμέσως, πλην, όμως, σαφώς, το κρατικό ταμείο θα επωφελείται από την ανάπτυξη όλων αυτών, καθώς ο συνολικός τζίρος θα αυξηθεί σημαντικά, κυρίως σε βάρος του παράνομου τζόγου που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, με το δημόσιο να εισπράττει άμεσα το 30% από τους παρόχους των παιχνιδιών και 10% από τα κέρδη των παικτών.

Η χρηματοδότηση του συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας θα γίνει από τα διαθέσιμα της εταιρείας, την σχετική μείωση του μερίσματος, την καταβολή τιμήματος από παραχωρησιούχους των 18.500 VLTs και ένα δάνειο – από ελληνικές τράπεζες – το οποίο, έναντι πρόβλεψης 600 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, περιορίστηκε μόλις στα 290 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 50% των κερδών της εταιρείας όπως προβλέπονται αυτά για το 2011 !

«Προτεραιότητά μας είναι η διαφοροποίηση του μείγματος παιχνιδιών, των δικτύων διανομής και η δραστηριοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε νέα προϊόντα, αλλά όλα αυτά τα κάνουμε με εξαιρετικά προσεχτικά βήματα, δεδομένου του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, τόσο στη χώρα, όσο και διεθνώς» τόνισε ο κ. Σπανουδάκης.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, ενημερώνει το προσωπικό για την πορεία και τη στρατηγική της εταιρείας.