21/05/2012
Ζητούμενο – για την AIMS – η εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών και των μεγάλων χορηγών και στους μικρότερου μεγέθους Μαραθώνιους

Τρόπους προσέλκυσης και διαδραστικής εμπλοκής των τοπικών κοινωνιών κατά την διεξαγωγή των Μαραθώνιων Αγώνων μικρότερου μεγέθους που οργανώνονται ανά τον κόσμο, καθώς και προσέλκυσης της αθλητικής χορηγίας, συζήτησαν οι πάνω από 140 σύνεδροι του 19ου Παγκόσμιου Συνέδριου της AIMS (Ένωση Διεθνών Μαραθώνιων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων) που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Πράγα.

Ως ειδικότερα θέματα απασχόλησαν τους συνέδρους οι προτεινόμενες λύσεις σε περίπτωση αναπάντεχων προβλημάτων κατά την διεξαγωγή των Αγώνων Δρόμου και οι καινούργιες τεχνολογίες.

Στην παρουσία των γυναικών στους Μαραθώνιους και γενικά στους Αγώνες Δρόμου αναφέρθηκε η Kathrine Switzer, η γυναίκα που άλλαξε την ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που «έσπασε το άβατο» για έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1967 – ως τότε δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή τους. Μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στους Αγώνες, αλλά και στην περαιτέρω προσέλκυσή τους.

Ο πρόεδρος της AIMS Paco Borao αναφέρθηκε στην συνεχή αύξηση και ανάπτυξη των Διεθνών Μαραθώνιων και Αγώνων Δρόμου και στα οφέλη που έχουν οι συμμετέχοντες δρομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, είναι ο Μαραθώνιος του Τόκιο που δέχεται 280.000 αιτήσεις συμμετοχής σε κάθε διοργάνωσή του. Σκοπός της AIMS, υπογράμμισε, είναι η ανάπτυξη και εξάπλωση του Μαραθωνίου κινήματος διεθνώς.

Παρούσα κατά το συνέδριο και η ΟΠΑΠ Α.Ε., ο μεγάλος Χορηγός της AIMS, την οποία εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μιχόπουλος, σύμβουλος Marketing. Αναφέρθηκε στην απόφαση της εταιρείας να σταθεί πλάι στην Ένωση Διεθνών Μαραθώνιων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων, αλλά και στη σημασία της εγκατάστασης των γραφείων της AIMS στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκε η ιστορία του Μαραθώνιου.

«Προσβλέπουμε απ' αυτή τη συνεργασία σε μια ενίσχυση του Μαραθώνιου Κινήματος διεθνώς. Γνωρίζουμε ότι στο βαθμό που αυτό επιτυγχάνεται, διαδίδεται όλο και περισσότερο η συμβολή της χώρας μας στον Αθλητισμό και Πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά θέλουμε και σήμερα και στο μέλλον να συμβάλλουμε στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά το συνέδριο έγινε επιλογή, μεταξύ συνολικά πέντε, της πόλης που θα διοργανώσει το επόμενο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AIMS. Επιλέχτηκε το Durban της Νότιας Αφρικής (28 - 31 Μαΐου 2014). Παράλληλα έγιναν οι εκλογές για ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της AIMS: εξελέγησαν οι Dave Cundy, Τεχνικός Διευθυντής του Great Wall Marathon της Κίνας στην θέση του αντιπροέδρου, Gary Boshoff, Γενικός Διευθυντής του Comrades Marathon της Νότιας Αφρικής, Bruno Boukobza, διοργανωτής του

Marathon des Alpes Maritimes-Nice Cannes τηςΓαλλίας, Mark Milde, Τεχνικός Διευθυντής του BMW Berlin Marathon της Γερμανίας ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.