05/06/2012
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δεν κάνει διακρίσεις

Η διακίνηση πληροφοριών περί "σάλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο" μετά από δήθεν διακριτή ευνοϊκή μεταχείριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κινούνται εκτός λογικής και είναι απαράδεκτες.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα, μόλις πριν μερικές εβδομάδες, και απέναντι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αντιμετώπιζε αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα με την αδειοδότηση συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αντίστοιχη στάση επιχείρησε η ΟΠΑΠ Α.Ε. να τηρήσει και στις περιπτώσεις των υπόλοιπων ομάδων της SuperLeague, πλην, όμως, τα προβλήματά τους ήταν τέτοια που δεν επέτρεψαν την ευόδωση της προσπάθειας (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ κ.α.).

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι σε κάθε περίπτωση ενεργεί με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της. Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις και – κυρίως – ομάδες και πρωταθλήματα να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση ενέργεια που ωθεί τη βία (έμπρακτη ή λεκτική), γεγονός που το έχει καταδείξει με λογική απαίτηση πρόβλεψης και εφαρμογής ρητρών βίας και αδιαφάνειας σε όλες τις χορηγικές συμβάσεις της με τις διοργανώτριες αρχές του ποδοσφαίρου και κάθε ομάδα ξεχωριστά, αλλά και με την σταθερή υπεύθυνη στάση σε κάθε περίπτωση εκτροπής.

Προς την ίδια κατεύθυνση καλεί να εργαστούν και όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου αποστασιοποιούμενοι δημοσίως από δημοσιεύματα που τους φέρουν να διατυπώνουν ανυπόστατες απόψεις περί πρόκλησης «σάλου» από δήθεν «παρατυπίες» της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.