11/07/2012
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπενθυμίζουμε την αυριανή Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. (Κηφισού 62 – Περιστέρι), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Σπανουδάκης και ο Διευθυντής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο καθηγητής Γιώργος Ν. Παπαδημητρίου, θα ανακοινώσουν τη συνεργασία των δυο φορέων για ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα του φαινομένου της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και της εξάρτησης απ' αυτά, στον ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη συστηματική έρευνα του είδους που γίνεται στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο των δράσεων και μέτρων που εφαρμόζει για το «Υπεύθυνο Παιχνίδι», στα πρότυπα όλων των Λοταριών-μελών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εταιρειών οργάνωσης τυχερών παιχνιδιών.

Κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστούν και τα απολογιστικά στοιχεία από τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Τζόγο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, η οποία λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2011, παρέχει υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής, και επιχορηγείται από την ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.