31/12/2012
Τρίποντα για βράβευση στα Γιάννενα

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, στα Ιωάννινα, διεξήχθη χτες ένας συγκλονιστικός αγώνας μπάσκετ, ανάμεσα στους βετεράνους της Εθνικής Μπάσκετ και στους Βετεράνους των Ιωαννίνων, στη διάρκεια του οποίου αποδείχθηκε πως όσα χρόνια και αν περάσουν, τα αστέρια του αθλήματος, όλοι εκείνοι που έφεραν στις εξέδρες το μεγάλο πλήθος των φιλάθλων, δεν θαμπώνουν.

"Κόουτς" της Εθνικής, ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο για τη συνολική συνεισφορά του στον αθλητισμό. Υπό τις οδηγίες του η Εθνική των βετεράνων νίκησε τους βετεράνους των Ιωαννίνων 75-64, παρόλο που η ομάδα των Ιωαννίνων είχε στις τάξεις της τον βουλευτή και τέως υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και τους βουλευτές Χρήστο Δήμα, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Με τους βετεράνους της Εθνικής αγωνίστηκε και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος (ως παλιός καλαθοσφαιριστής του ιστορικού ΑΟ Σπόρτιγκ), ο οποίος δήλωσε στο τέλος του αγώνα:

"Με την συμμετοχή της ΟΠΑΠ σ' αυτό τον αγώνα, θελήσαμε κι εμείς να τιμήσουμε έναν πρωτεργάτη του αθλητισμού, τον Γιάννη Ιωαννίδη. Η εταιρία μας είναι γνωστή από τις χορηγίες της προς τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πολλές άλλες κοινωνικές δράσεις. Ασφαλώς χρειάζονται χρήματα για να πάνε μπροστά τα σωματεία και να διακριθούν οι αθλητές. Η ΟΠΑΠ, σ' αυτή την κατεύθυνση, έχει παίξει σπουδαίο ρόλο με την αναδιανομή και την προώθηση σημαντικού μέρους των εισπράξεών της προς την κοινωνία, χρημάτων που προέρχονται από τους παίκτες των παιγνιδιών της, δηλαδή τον ελληνικό λαό.

Πάνω από όλα, όμως, μετράνε οι άνθρωποι που αξιοποιούν τις δυνάμεις του αθλητισμού και αναδεικνύουν τα μεγάλα ταλέντα. Ένας από αυτούς τους σημαντικούς ηγέτες στον χώρο το αθλητισμού είναι ασφαλώς ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο coach – όπως θέλει να τον αποκαλούν -, που έβαλε ανεξίτηλο το σημάδι του όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Η τιμή είναι δική μας, της ΟΠΑΠ, να είμαστε παρόντες στην σημερινή εκδήλωση. Εμπρός στην αναγνωρισμένη απ' όλους έμπνευση και ηγετική ικανότητα του Ιωαννίδη και πολλών άλλων οραματιστών, οι οποίοι ανέβασαν το μπάσκετ στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού, η συνεισφορά της ΟΠΑΠ δείχνει ασήμαντη. Και μπορεί να μας ένωσε όλους τους βετεράνους Έλληνες καλαθοσφαιριστές σήμερα η βράβευση του coach, πάνω απ' όλα μας ένωσε το πάθος μας για το μπάσκετ και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε τη δέσμευση να προσφέρουμε το όραμα του καλού αγώνα στη νεολαία, στον αθλητισμό και στην πατρίδα».

Για την ιστορία στην Εθνική συμμετείχαν οι: Μπουντούρης, Σιούτης, Κωνσταντινίδης, Μπακίρογλου, Μασλαρινός, Ντάκουλας, Τόλιας, Χρυσανθόπουλος, Χριστοδούλου, Τσέκος, Λουρόπουλος και Κακιούσης.

Και στους Βετεράνους των Ιωαννίνων οι: Μπεκιάρης, Ματσάγγας, Λοβέρδος, Δήμας, Κωνσταντινόπουλος, Κεφαλογιάννης, Σιαμέτης, Λισγαράς, Κανελλόπουλος, Θώμος, Τζοβάρας, Τζαλαλής, Αυγερινός, Παπαθανασίου και Λύγδας.

Διαιτητές του αγώνα ήσαν οι Συμεωνίδης και Τζιμογιάννης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ»
«ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ»
«ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ»