17/02/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ και την Πρόεδρο του Σωματείου «ΦΛΟΓΑ» κα Τρυφωνίδη.

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χατζηεμμανουήλ και η κα Τρυφωνίδη ανακοίνωσαν στον Υπουργό Υγείας, ότι ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το Σωματείο «ΦΛΟΓΑ» θα προμηθεύσουν άμεσα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για παιδιά, δωρίζοντάς το στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», για τις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται εκεί.
 
Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Υγείας:
 
«Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ και του Προέδρου κ. Χατζηεμμανουήλ. Ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα φτάνει επιτέλους στη λύση του.
 
Το Νοσοκομείο «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» πρόκειται να προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, μεγάλης αξίας, το οποίο θα βοηθήσει το Νοσοκομείο και κυρίως όμως, θα βοηθήσει τους μικρούς μας ασθενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα έντονα.


 

Η διαδικασία που είχε ξεκινήσει, πριν πάρα πολλά χρόνια, σκόνταφτε κυριολεκτικά στη γνώριμη ελληνική γραφειοκρατία. Φτάσαμε όμως, σε ένα σημείο, που, ξεπερνώντας αυτές τις δυσκολίες, προωθήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες, εδώ και λίγους μήνες, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος για τις προμήθειες. Και έτσι παράλληλα με τη σπουδαία και ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή προσφορά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα προμηθευτεί ένα ακόμα μηχάνημα, το οποίο θα διατεθεί σε ένα από τα μεγάλα μας νοσοκομεία.
 
Είναι το πρώτο μηχάνημα που αποκτούμε. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή. Και θα ήθελα, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον ΟΠΑΠ για το υψηλό αίσθημα ευαισθησίας, που τον διακρίνει. Μέσα από τα προγράμματά του κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, σε πολλές περιπτώσεις, έχει έμπρακτα αποδείξει την ανθρωπιά και την ευαισθησία του.
  
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στο Σωματείο «ΦΛΟΓΑ», που πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει με τα άξια μέλη του τον καλύτερό του εαυτό, για την προώθηση όλων αυτών των προγραμμάτων, με ένα και μόνο σκοπό. Να βοηθηθούν τα μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.


 

Θεωρούμε το Σωματείο «ΦΛΟΓΑ» συνεργάτες μας σε αυτήν την προσπάθεια και θα ήθελα δημόσια να εκφράσω τον έπαινο της πολιτείας, την ενθάρρυνση και τη διαβεβαίωση για τη διαρκή στήριξή μας στο σπουδαίο έργο που επιτελούν».
 
Χ. Χατζηεμμανουήλ: Ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Υγείας και τη «ΦΛΟΓΑ» για τη μεγάλη αυτή ανάγκη, για τα άτυχα παιδιά και σπεύσαμε να ανταποκριθούμε.
 
Η προσφορά αυτού του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, είναι ένα κομμάτι από ένα ευρύτερα οργανωμένο σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Και μάλιστα, με τη νέα μας πολιτική για την κοινωνική ευθύνη, θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε δράσεις υπέρ αυτών, οι οποίοι δεν έχουν ισχυρή φωνή, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι οποίοι όμως, παρότι δεν έχουν ισχυρή φωνή, έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες.
 
Και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα. Και μία ένδειξη είναι αυτό το μηχάνημα.
 
 
Ελπίζουμε ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχει κλείσει η διαδικασία προμήθειας και έτσι άμεσα θα υπερκεραστεί το πρόβλημα των ενστάσεων των προμηθευτών και θα μπορούμε να έχουμε το μηχάνημα σε λειτουργία στο «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
 
κα Μ. Τρυφωνίδη: Η «ΦΛΟΓΑ» είναι Σύλλογος Γονιών, που έχουμε παιδιά με καρκίνο. Από πολλά χρόνια, είκοσι και πλέον χρόνια, αγωνιζόμαστε να γίνει ένα σωστό Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για παιδιά. Για εμάς, αυτή η μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί τελικά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα γραφειοκρατίας και να έχουμε μία πολύ γρήγορη διαδικασία λειτουργίας του Κέντρου αυτού.
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον ΟΠΑΠ για τη δυνατότητα που μας δίνει, να διαθέσει ένα τεράστιο ποσό μετρητά για την αγορά αυτή και να ευχαριστήσουμε και το Υπουργείο Υγείας, που βοήθησε πολύ σε αυτό το σημείο και άμεσα δέχθηκε την προσφορά του ΟΠΑΠ. Και έτσι οι διαδικασίες, έχουν γίνει σε χρόνο μηδέν. Ευχαριστούμε πολύ.