Παιχνίδια

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. δραστηριοποιείται στους τομείς των λαχείων και των στοιχημάτων. Έτσι, προσφέρει στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών δύο κατηγορίες προϊόντων:

  • Αριθμολαχεία
  • Παιχνίδια σχετικά με αθλητικά γεγονότα


ΑΡΙΘΜΟΛΑΧΕΙΑ
Αριθμολαχεία είναι τα παιχνίδια τύχης που αφορούν στη σωστή πρόβλεψη τυχαίων αριθμών που προκύπτουν είτε από μηχανική είτε από ηλεκτρονική κληρωτίδα.

ΛΟΤΤΟ

ΛΟΤΤΟ: Από τις 5/12/90 λειτουργεί το αριθμολαχείο Λόττο. Είναι ένα τυχερό παιχνίδι αριθμών που βασίζεται στην κλήρωση 6 αριθμών από μια σειρά 49 αριθμών (από το 1 έως το 49). Κερδίζουν όσοι προβλέπουν σωστά τους 3 ή 4 ή 5 ή 6 αριθμούς από αυτούς που κληρώνονται. Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,50 ευρώ.

ΠΡΟΤΟ

ΠΡΟΤΟ: Από τις 10/6/92 λειτουργεί το αριθμολαχείο ΠΡΟΤΟ που βασίζεται στην κλήρωση ενός 7ψήφιου αριθμού. Κερδίζουν εκείνοι που ο αριθμός με τον οποίον συμμετέχουν στο παιχνίδι ταυτίζεται είτε και με τα 7 ψηφία είτε με τα 6 ή 5 ή 4 ή 3 ή 2 πρώτα ή τελευταία ψηφία του κληρωθέντος αριθμού. Οι κληρώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,50 ευρώ.

ΤΖΟΚΕΡ

ΤΖΟΚΕΡ: Από τις 16/11/97 λειτουργεί το αριθμολαχείο ΤΖΟΚΕΡ που βασίζεται στην κλήρωση 5 αριθμών από ένα πεδίο 45 αριθμών (από το 1 έως το 45) και ενός επιπλέον αριθμού από ένα πεδίο 20 αριθμών (από το 1 έως το 20). Κερδίζουν όσοι προβλέψουν σωστά είτε τους 5 ή 4 ή 3 ή 2 ή 1 από τους κληρωθέντες του πρώτου πεδίου των 45 αριθμών και τον επιπλέον του δεύτερου πεδίου είτε τους 5 ή 4 ή 3 από τους κληρωθέντες του πρώτου πεδίου. Κληρώνει 2 φορές την εβδομάδα και το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,50 ευρώ.

SUPER 3

SUPER 3: Από τις 25/11/2002 λειτουργεί το παιχνίδι προκαθορισμένης απόδοσης Σούπερ 3. Το Σούπερ 3 βασίζεται στην ακριβή πρόβλεψη από τον παίκτη 1 ή 2 ή 3 ψηφίων ενός τριψήφιου αριθμού που κληρώνεται τρεις φορές καθημερινά. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,50 ευρώ.

EXTRA 5

EXTRA 5: Από τις 25/11/2002 λειτουργεί το παιχνίδι ροκαθορισμένης απόδοσης  Έξτρα 5. Το Έξτρα 5 βασίζεται στην καθημερινή κλήρωση πέντε αριθμών από 35 αριθμούς, από το 1 έως και το 35. Κερδίζουν όσοι προβλέψουν σωστά τους 3 ή 4 ή 5 αριθμούς από αυτούς που κληρώνονται κάθε μέρα (καθημερινά). Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,50 ευρώ.

KINO

KINO:   Από τις 4/10/04 λειτουργεί Πανελλαδικά το νέο αριθμολαχείο ΚΙΝΟ, προκαθορισμένης απόδοσης. Είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην πρόβλεψη 1 ή 2 ή 3 ή 4 ...ή 12 αριθμών από ένα πεδίο 80 αριθμών. Οι κληρώσεις του ΚΙΝΟ πραγματοποιούνται καθημερινά κάθε 5' λεπτά από 10:00 έως 15:00 & από 17:00 έως 21:00. ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ από 10:00 έως 21:00  Κάθε παίχτης καταβάλλει για κάθε απλή συμμετοχή το ποσό των 0,50 ευρώ.

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Τα παιχνίδια στοιχηματισμού προκαθορισμένης ή μεταβλητής απόδοσης στηρίζονται στη σωστή πρόβλεψη αποτελεσμάτων ενός συνδυασμού αγώνων διαφόρων αθλημάτων.

ΠΡΟΠΟ 14&7

ΠΡΟΠΟ 14&7: Το παιχνίδι ΠΡΟΠΟ 14&7 δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να προβλέψουν τα αποτελέσματα διαφόρων ποδοσφαιρικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων Ελληνικών, Αγγλικών και Ιταλικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που απαρτίζουν το δελτίο προγνωστικών κάθε διαγωνισμού ΠΡΟΠΟ 14&7 επιλέγονται από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Σύνθεσης Δελτίου. Το ΠΡΟΠΟ 14&7 λαμβάνει χώρα τρεις φορές την εβδομάδα, τις ημέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, ανάλογα με το πρόγραμμα των ποδοσφαιρικών αγώνων. Τα αποτελέσματα μεταδίδονται από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και είναι επίσης διαθέσιμα μέσω ειδικής γραμμής τηλεφώνου, που προορίζεται αποκλειστικά για τη χρήση αυτή.Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,25 ευρώ.

ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ

ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ: Το ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ είναι ένα παιχνίδι σχετικό με αθλητικά γεγονότα. Νικητές είναι όσοι προβλέψουν σωστά τους αγώνες ποδοσφαίρου (που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) με τον υψηλότερο συνολικά αριθμό τερμάτων. Οι παίκτες πρέπει να προβλέψουν σωστά τους οκτώ ποδοσφαιρικούς αγώνες, από τους τριάντα που θα έχουν τον υψηλότερο αριθμό τερμάτων. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που απαρτίζουν το δελτίο κάθε διαγωνισμού ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ επιλέγονται από την ΟΠΑΠ Α.Ε. κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής που επιλέγει τους αγώνες του δελτίου ΠΡΟΠΟ.
Το ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ διεξάγεται κάθε Κυριακή. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 0,25 ευρώ.