Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Νέοι στόχοι και νέα στρατηγική, με «όραμα ζωής» τη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον παιδικό καρκίνο.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα – ο σημαντικός θεσμός της υγείας που, από το 1997, αγωνίζεται για την καταπολέμηση της λευχαιμίας – έχει ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο, όσο αφορά την αποστολή του.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους νέους στόχους και στρατηγική του Ιδρύματος, το Καραϊσκάκειο φιλοδοξεί να υπηρετήσει με την ίδια αφοσίωση και την ίδια υπευθυνότητα τον τομέα της παιδοογκολογίας, δουλεύοντας σκληρά, για να καλυφθούν με επάρκεια οι εξειδικευμένες εργαστηριακές ανάγκες των παιδιών με καρκίνο.

Απώτερος στόχος της νέας αποστολής του Ιδρύματος είναι η συνεισφορά στη σύγχρονη, εμπεριστατωμένη διάγνωση, αλλά και στοχευμένη θεραπεία των περιστατικών παιδικού καρκίνου, μειώνοντας, όσο το δυνατό περισσότερο, τις συνέπειες του καρκίνου.

Ο παιδικός καρκίνος είναι ιδιαίτερος και εμφανίζεται σε διαφορετικές, αλλά και σπάνιες μορφές. Συνεπώς, απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί κάθε περιστατικό, δεδομένου πως σκοπός δεν είναι απλώς να νικηθεί ο καρκίνος, αλλά να νικηθεί με τη λιγότερη πιθανή ζημιά στον ασθενή.

Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών στον κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως – σε αναλογία πληθυσμού – αρχείο δοτών μυελού των οστών. Σήμερα, στο αρχείο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εγγράφονται χιλιάδες νέοι δότες, χάρη στη μεθοδική, σοβαρή και ποιοτική δουλειά που επιτελείται από το Ίδρυμα.

Σήμερα, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τον χώρο της αιματοογκολογίας και να τις χρησιμοποιήσει. στον τομέα της παιδοογκολογίας.

Το νέο «όραμα ζωής» για έναν κόσμο χωρίς παιδικό καρκίνο, και οι νέοι στόχοι και αποστολή του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος ήταν το κεντρικό θέμα της διάσκεψης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.