Βραβεία Εθελοντών Εργαζόμενων και Ενεργούς Πολιτότητας 2017

Ο εθελοντισμός δεν είναι μια απλή πράξη. Είναι συναίσθημα, πεποίθηση, φιλοσοφία ζωής. Είναι πάνω από όλα η σιγουριά ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Ο εθελοντισμός είναι παράλληλα μια διαδικασία που μέσω αυτής αλλάζεις και εσύ. Εξελίσσεσαι σε έναν καλύτερο άνθρωπο, στον καλύτερο, δυνατό, εαυτό σου.

Αυτή η διαπίστωση έκανε την ΟΠΑΠ Κύπρου να γίνει ο μεγάλος χορηγός των πρώτων Βραβείων Εθελοντών και Ενεργούς Πολιτότητας 2017, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Στόχος των Βραβείων ήταν να επιβραβευτούν οι εθελοντές της Κύπρου, αλλά και να εμπνευστούν ακόμα περισσότερα άτομα, προκειμένου να ακολουθήσουν τη στάση ζωής που ορίζει ο εθελοντισμός. Γιατί τους χρειαζόμαστε.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και τη σημασία που αυτός έχει στην κοινωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης, ανάφερε με τη σειρά του ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου «διαχρονικά ενθαρρύνει τον εθελοντισμό με τη θεσμοθετημένη στήριξη φορέων κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τον άνθρωπο, και στέκεται κοντά σε όλες σχεδόν τις ενέργειες που εκδηλώνει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που στόχο έχουν την ανάδειξη του εθελοντισμού σαν μια αναγκαία στάση ζωής».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι των Βραβείων, Υπουργοί, Βουλευτές, καθώς και στελέχη των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου. Οι απονομές των βραβείων έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, κ. Γιάννη Γιαννάκη. Ακολούθησε δείπνο, το οποίο πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από τη γνωστή τραγουδίστρια Μαρία-Έλενα Κυριάκου.

Νικητές στην κατηγορία «Εθελοντές Εργαζόμενοι-Ιδιωτικός Τομέας» ήταν ο Αντρέας Ιωάννου (3ο βραβείο), η Σολομονή Χρίστου (2ο βραβείο) και η Αννίτα Κανναουρίδου (1ο βραβείο). Στην κατηγορία αυτή απονεμήθηκαν επίσης Τιμητικό Δίπλωμα και Έπαινος στην Έυη Νεοκλέους  και στην Εθελοντική Ομάδα Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηαίνου ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης εθελοντικής δράσης και προφοράς τους στην κοινωνία. Νικητές στην κατηγορία «Εθελοντές Εργαζόμενοι-Δημόσιος Τομέας» ήταν η Stella Ward (3ο βραβείο), ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017 (2ο βραβείο) και ο Νίκος Κουντούρης (1ο βραβείο). Νικητές στην κατηγορία «Ενεργοί Πολίτες 18+» ήταν ο Nίκος Αντωνίου (3ο βραβείο), ο Πάνος Δημητρίου (2ο βραβείο) και ο Γιαννάκης Χατζηγιωρκής (1ο βραβείο). Στην κατηγορία αυτή απονεμήθηκαν επίσης Τιμητικό Δίπλωμα και Έπαινος στην Άννα Λουκά, στη Στέλλα Μιχαηλίδου και στον Σταύρο Νεοφύτου, ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης εθελοντικής δράσης και προφοράς τους στην κοινωνία.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου ήταν ο Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.