12/03/2012
Από την Κυριακή αρχίζουν οι εγγραφές για συμμετοχή στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο

Ακριβώς οκτώ μήνες πριν την εκκίνηση του εφετινού 30ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας – την Κυριακή 11 Μαρτίου – ανοίγει η περίοδος των εγγραφών, τόσο για συμμετοχή στον Μαραθώνιο, όσο και στους παράλληλους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων.

Ο στόχος είναι εφέτος να ξεπεραστεί το όριο των 30.000 συμμετοχών σε όλους του αγώνες (12.000 στον Κλασικό Μαραθώνιο), οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Από εφέτος μεταφέρεται στην Αθήνα και η έδρα της AIMS – Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων, η οποία εγκαθίσταται στη λεωφόρο Σπύρου Λούη, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, πράξη συμβολική, αλλά και ουσιαστική.

Μέγας Χορηγός τόσο του Κλασικού Μαραθώνιου, όσο και της εγκατάστασης της AIMSστην Αθήνα είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου για τη διεθνή διοργάνωση που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., είπαν:

Γιάννης Σπανουδάκης (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε.):«Επιδίωξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να εκμεταλλευτεί το γεγονός, όχι για να διαφημιστεί, αλλά για να επαυξήσει την προσπάθεια προβολής της χώρας σε ένα τριπλό πεδίο στο οποίο διαθέτουμε αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα: του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, που ευθέως παραπέμπουν στον τουρισμό, μια από τις βασικές "ατμομηχανές" τις οποίες χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να βγει από το "τούνελ" της οικονομικής κρίσης». Στο πλαίσιο αυτό και με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις προηγούμενες διοργανώσεις, η ΟΠΑΠ Α.Ε. σκοπεύει να συνεργαστεί στενά και συστηματικά με τον ΣΕΓΑΣ, του Δήμους της Αθήνας και του Μαραθώνα και τον ΕΟΤ, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή – από το εξωτερικό και την Ελλάδα –αλλά και να υπάρξει μια καλύτερη και εντονότερη προβολή του Κλασικού Μαραθώνιου και της χώρας μας διεθνώς. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασιστική βοήθεια θα δοθεί και από την AIMS, η οποία στο εξής, χάρη στη χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τριετής αρχικά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον – θα έχει την έδρα της στην Αθήνα και άρα θα υπάρχει στενή συνεργασία.

Βασίλης Σεβαστής (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): Το σύνθημά μας για τον εφετινό Μαραθώνιο είναι: «Τρέξτε να γραφτείτε, αν θέλετε να τρέξετε». Κι αυτό γιατί θα υπάρξει πλαφόν συμμετοχών, το οποίο όταν καλυφθεί δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις. Η συνεργασία με την ΟΠΑΠ μας δίνει τη σιγουριά και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλά και να αναβαθμιστεί ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, ώστε να διευρυνθεί η ακτινοβολία και το κύρος του ως το σημαντικότερο ετήσιο μαζικό αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της Ελλάδας.

Paco Borao (πρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων): Αποτελούσε «όνειρο ζωής» η εγκατάσταση της AIMSστην Αθήνα και είμαστε ευτυχείς για τη συγκυρία να έχουμε την έδρα μας σε ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός θρύλου, ο οποίος καθιέρωσε τον Μαραθώνιο ως άθλημα από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Σπύρου Λούη. Η Ένωση με τα 320 και πλέον μέλη της είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την ΟΠΑΠ Α.Ε., τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΟΤ και τους διοργανωτές του Κλασικού Μαραθώνιου, για να αναδειχθεί η ιστορία αυτής της υπέροχης χώρας, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, η αναγνώριση των αθλητικών αξιών, όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη, όλες αυτές οι αξίες που ενώνονται με τα δρομικά αγωνίσματα.

Γιώργος Κωλέτσος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ): Δεν υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής προώθησης της Ελλάδας διεθνώς από τον Κλασικό Μαραθώνιο. Ο στόχος είναι τριπλός. Να αναδειχθεί η Αθήνα ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Να επιτύχει το εγχείρημα σε μια περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, αλλά και να αναβαθμιστεί ο τουρισμός μέσω του αθλητισμού. Εντός του Μαρτίου αρχίζει η νέα καμπάνια του ΕΟΤ διεθνώς, τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών): Ο φιλόδοξος στόχος μας για εφέτος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 30.000. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες, καθώς πρόκειται για τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο και την συμπλήρωση 30 ετών από την λειτουργία της AIMS, που πλέον εδρεύει στη Αθήνα με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ. Δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και περιμένουμε καλύτερη εικόνα από πέρυσι για να προβάλουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μέσω επαφών με συλλόγους αθλητών Μαραθωνίου δρόμου ανά τον κόσμο. Οι εγγραφές όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών αρχίζουν την Κυριακή, 11 Μαρτίου, στις 9 το πρωί και θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του επίσημου siteτης διοργάνωσης www.athensclassicmarathon.gr

Υπενθυμίζουμε ότι η χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι εξαετούς έναντι συνολικού τιμήματος 2,4 εκατ. ευρώ., ενώ η χορηγία για την εγκατάσταση της AIMSτριετής με συνολικό τίμημα 300.000 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου έχουν αναρτηθεί στο site του ΑΠΕ για δωρεάν χρήση από τα ΜΜΕ.

"Την Κυριακή αρχίζουν οι εγγραφές συμμετοχής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1
"Την Κυριακή αρχίζουν οι εγγραφές συμμετοχής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2
"Την Κυριακή αρχίζουν οι εγγραφές συμμετοχής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3
"Την Κυριακή αρχίζουν οι εγγραφές συμμετοχής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4