20/04/2012
Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βράβευσε την ΟΠΑΠ Α.Ε

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βράβευσε την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη συστηματική και διαχρονική προσφορά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στο πρόσωπο του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννη Σπανουδάκη, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βράβευσε σήμερα την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διαχρονική και πολύπλευρη προσφορά της στη στήριξη της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων.

Σημειώνουμε ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια η ΟΠΑΠ Α.Ε., έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα για τον εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα πολλών νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε., γιατί ανταποκρίθηκε στο καθήκον της δωρεάς, της κοινωνικής αλληλεγγύης που έτσι κι αλλιώς το κάνει πάντα, αλλά και για τη συνεργασία που είχαμε. Πρόκειται για εταιρεία με σωρευμένη από το παρελθόν εμπειρία, έχει μια άξια διοίκηση, μας άκουσε και έκανε παρεμβάσεις εκεί όπου μπορεί η δωρεά να αξιοποιηθεί περισσότερο. Έκανε παρεμβάσεις εκεί όπου η αξία χρήσης είναι μεγάλη, γιατί αφενός είναι άμεση, αφετέρου ανταποκρίνεται στοχευμένα σε μια ανάγκη που έχει ο πολίτης και το σύστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΟΠΑΠ και τον κ. Σπανουδάκη προσωπικά. Έχουμε συνεργαστεί εξαιρετικά. Όταν βοηθάς με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό το σύστημα υγείας, βοηθάς τον άνθρωπο που πάσχει και προς τον οποίο πρέπει η Πολιτεία να εκδηλώσει τη μέριμνα της, έστω και αν ορισμένες φορές δεν μπορεί να το κάνει. Γι αυτό και είναι εξαιρετικά πολύτιμη η προσφορά της ΟΠΑΠ» τόνισε ο υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, υπογράμμισε ότι «η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει δωρίσει τα τελευταία τρία χρόνια στον τομέα της υγείας περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στον τομέα της υγείας και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι καθώς πρόκειται για σημαντική προσφορά σε έναν νευραλγικό τομέα. Άπτεται της υγείας όλων μας που είναι και το πρωταρχικό αγαθό. Όσο η ΟΠΑΠ είναι υγιής και όσο εξακολουθεί να έχει οικονομική ευρωστία, θα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Οι πέντε άξονες δράσης της ΟΠΑΠ είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η υγεία, η παιδεία και το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια η υγεία έχει πάρει υψηλή θέση σε αυτές τις προτεραιότητες. Η προσπάθεια μας αφορά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας».

Δηλώσεις έκαναν και ορισμένοι διοικητές νοσοκομείων που έχουν δεχθεί δωρεές από την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, είπε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την έγκριση της δωρεάς του αιτήματος μας για την προμήθεια ενός σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου που έχει ανάγκη το νοσοκομείο μας. Με την προμήθεια του καινούργιου μαγνητικού τομογράφου κανένα παιδί δεν θα χρειάζεται να αναζητεί παροχή υπηρεσιών υγείας εκτός του νοσοκομείου μας. Θα είναι το πιο σύγχρονο μηχάνημα στην Ελλάδα και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιατρικού πληθυσμού της χώρας».

Η Ελένη Μαραγκάκη, διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Γερουλάνο διότι αγκάλιασε το αίτημα αμέσως μόλις το υποβάλλαμε. Πρόκειται να γίνει δωρεά δυο "αναπνευστήρων" από την ΟΠΑΠ στο νοσοκομείο "Μεταξά", οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσουν δύο κλίνες ΜΕΘ. Το νοσοκομείο έχει έξι κλίνες αυτή τη στιγμή. Δεδομένης της ανάγκης για κλίνες ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια, αυτή η δωρεά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Θα ανακουφίσει πάρα πολλούς ασθενείς που έχουν ανάγκη εντατικής θεραπείας διότι το "Μεταξά" καλύπτει τις ανάγκες όλης της επικράτειας και όχι μόνο των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.