10/05/2012
Με τις ευχές για «Καλή Τύχη» που υπέγραψαν σε φανέλες της ΟΠΑΠ Α.Ε. πετούν αύριο για την Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός

Στη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ανέδειξε το υψηλό διοικητικό και αθλητικό φρόνημα που επικρατεί στις τάξεις των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι προπονητές των δυο ομάδων Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς και οι παίκτες Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης, ευχήθηκαν, οι μεν στους δε, "Καλό Ταξίδι" και "Καλή Τύχη", λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη και το 25 FinalFour.

«Καλή Τύχη» ευχήθηκε στους εκπροσώπους και των δυο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης.

Παρατίθεται στη συνέχεια η πλήρης απομαγνητοφώνηση των ομιλιών, αλλά και των απαντήσεων στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Κος ΚΑΡΑΛΗΣ:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. σας καλωσορίζει σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, μία εκδήλωση που τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο διαχρονικά χαρίζει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και όχι μόνο, δυνατές συγκινήσεις και όμορφες στιγμές.

Όλοι μαζί, και εμείς και εσείς, καλωσορίζουμε προπονητές και παίκτες του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ή αν θέλετε Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα μας εκπροσωπήσουν για μία ακόμη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, αυτή τη γιορτή που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Τους καλωσορίζουμε σήμερα σε μία εκδήλωση, που αν δεν κάνω λάθος είναι και η πρώτη του είδους, δηλαδή χωρίς προηγούμενο, στην οποία θα επιδιώξουν να κάνουν το καλύτερο κλέψιμο, την καλύτερη assistκαι να βάλουν το καλύτερο καλάθι στην καρδιά μας.

Επειδή όμως ο χρόνος είναι εξαιρετικά σύντομος σήμερα και πολύτιμος για τους προπονητές και παίκτες, θα το σεβαστούμε και θα τηρήσουμε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα που έχουμε κάνει για όλες τις φάσεις αυτής της συνάντησης.

Δίνω, λοιπόν, αμέσως το λόγο στον κύριο Γιάννη Σπανουδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. για να μας πει δυο λόγια.

Κος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ:

Καλησπέρα σας, καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου, και ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον προπονητή κύριο Ίβκοβιτς, τον κύριο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες, τον κύριο Πρίμπεζι, τον κύριο Παπανικολάου, τον κύριο Γιασισκέβιτς, και τον κύριο Περπέρογλου, που μας έκαναν την τιμή και που βρήκαν το χρόνο να έρθουν εδώ στα γραφεία της ΟΠΑΠ και να κάνουμε αυτή την κοινή εκδήλωση.

Κορυφαία γιορτή του μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ασφαλώς κορυφαία στιγμή στην πορεία προς το finalfourκαι η σημερινή, καθώς και οι δύο ομάδες με την παρουσία τους εδώ αποδεικνύουν το υψηλό αθλητικό φρόνημα που διακατέχει τόσο τις διοικήσεις όσο και τους προπονητές αλλά και τους παίκτες των δύο πανάξιων εκπροσώπων μας στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Και ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν, ενώνουν τις ομάδες, ενώνουν τους φιλάθλους, ενώνουν και την ΟΠΑΠ Α.Ε. με τις ομάδες και τους φιλάθλους τους.

Το ελληνικό μπάσκετ διαχρονικά έχει προσφέρει μεγάλες χαρές στους Έλληνες φιλάθλους και σε εθνικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Έχει προβάλλει διεθνώς θετικά τη χώρα μας, έχει διαφημίσει την αθλητική μας παράδοση και το σύγχρονο αθλητικό μας πρόσωπο. Το ίδιο κάνει και φέτος και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Η ΟΠΑΠ επέλεξε να είναι μέγας χορηγός του ελληνικού μπάσκετ και φυσικά των δύο αδιαμφισβήτητα καλύτερων ομάδων της χώρας μας και κορυφαίων ομάδων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η επιλογή μας μάς δικαιώνει. Αποδεικνύεται εξαιρετικά ανταποδοτική σε ένα θέμα που είναι και το μεγάλο ζητούμενο από ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα. Άμιλλα μέσα στα γήπεδα, στην προκείμενη περίπτωση στον παρκέ, με υψηλού επιπέδου θέαμα, έντονες συγκινήσεις, φίλαθλο πνεύμα στο γήπεδο και στις κερκίδες αλλά και πέρα από αυτές.

Αυτό το ζητούμενο προπονητές, παίκτες και διοικήσεις των δύο ομάδων που βρίσκονται εδώ σήμερα και το υπηρετούν με συνέπεια και συνέχεια. Το παράδειγμά τους θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο εξής θα ακολουθούν και όλοι οι φίλαθλοι.

Σήμερα το επιβεβαιώνουν με την προσέλευσή τους εδώ στο σπίτι της ΟΠΑΠ Α.Ε., την παραμονή της αναχώρησής τους για την Κωνσταντινούπολη και τη μεγάλη αναμέτρηση, για να δώσουν τα χέρια και να ευχηθεί η μία ομάδα στην άλλη καλό ταξίδι και καλή τύχη.

Πρόκειται για σπάνια, σήμερα, εκδήλωση αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης που εκφράζεται από τις πανάξιες εκπροσώπους μας στην Κωνσταντινούπολη. Μία εκδήλωση μήνυμα για όλους τους Έλληνες φιλάθλους είτε βρεθούν στις κερκίδες του Σινάν Ερντέμ, είτε απολαύσουν από την τηλεόραση τα παιχνίδια.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εύχεται από καρδιάς και στις δύο ομάδες μας καλό ταξίδι και καλή τύχη διαβεβαιώνοντας και τους δύο, προπονητές, εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και τους παίκτες ότι η κοινή παρουσία τους σήμερα εδώ και το σαββατοκύριακο στο finalfourμας έχει κάνει όλους υπερήφανους.

Κος ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ):

Καλησπέρα σας, πριν από όλα τα finalfourέχουμε πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να μιλάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καινούριο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή.

Ενδεχομένως είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι είναι πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, τόσο για εμάς όσο και για τον Ολυμπιακό, ότι πάμε για ακόμη φορά σε ένα finalfour.

Είναι πολύ μεγάλο ως αποτέλεσμα αυτό και για τους δύο μας αλλά όπως είναι λογικό κάθε φορά που πάει κανείς σε ένα finalfourπροσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη δική του ομάδα. Οπότε και εμείς θα αυτοσυγκεντρωθούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό απέναντι στην TSSKA.

Αυτά μόνο από εμένα και είμαι σίγουρος ότι αργότερα θα έχετε και πολύ καλές ερωτήσεις να θέσετε.

Κος ΚΑΡΑΛΗΣ:

Να σας κάνω μία ερώτηση, κύριε Ομπράντοβιτς. Στην Κωνσταντινούπολη μεθαύριο είναι το ασημένιο, ας το πούμε, finalfour, 25 χρόνια διοργάνωσης. Και επειδή συμμετείχατε και ως παίκτης, αν δεν απατώμαι στο 1ο Finalfourστη Γάνδη.

Από τότε μέχρι σήμερα τι αλλαγές έχουν γίνει εκεί σε αυτήν την διοργάνωση και δεύτερον, εάν νομίζετε ότι το DNAτων Ελλήνων είναι για Finalfour.

Κος ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (μετάφραση):

Είναι εύκολο να δείτε φωτογραφίες μου πριν από 20 χρόνια και να δείτε. Τα χρώματα της Παρτιζάν τότε ήταν μαύρο – άσπρο. Τότε τα δικά μου μαλλιά ήταν μαύρα, τώρα είναι άσπρα, οπότε αυτό είναι κάτι το οποίο όντως διαφέρει από εκείνη την εποχή.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ και πάλι στη πόλη στην οποία γιόρτασα τον πρώτο μου τίτλο με την πρώην ομάδα μου την Παρτιζάν.

Κος ΚΑΡΑΛΗΣ:

Και το τελευταίο είναι, το DNA των Ελλήνων για Finalfour.

Κος ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (μετάφραση):

Μετά από όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα, είναι πραγματικά μεγάλο αποτέλεσμα το να υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες πάνε στο Finalfour. Γιατί πιστεύω ότι πριν από τη αρχή της διοργάνωσης κανείς δεν πίστευε ότι είχαμε τις δυνατότητες να πάμε εκεί.

Οι παίκτες μας όμως είχαν διαφορετική άποψη.

Κος ΚΑΡΑΛΗΣ: Κύριε Ίβκοβιτς, ο λόγος σε εσάς.

Κος ΙΒΚΟΒΙΤΣ:

Καλησπέρα σε όλους. Πιστεύω να είναι μία καλή ιδέα όσοι είμαστε εδώ πριν το ξεκίνημα για τη Κωνσταντινούπολη, οι δύο ομάδες που δίκαια πιστεύω πέρασε στο Finalfourκαι πιστεύω είναι μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, αν είμαστε μόνιμοι χώρα η Ελλάδα που έχει δύο εκπροσώπους στο Finalfour.

Ειδικά βλέποντας τις ομάδες της Ισπανίας, που είναι μάλλον πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Βλέποντας τις ομάδες της Τουρκίας, που επένδυσαν πάρα πολύ ξέροντας ότι το Finalfourείναι στη Πόλη, βλέποντας και τις Ιταλικές ομάδες και όλες τις άλλες, και εγώ εύχομαι και στον εαυτό μας, στον Παναθηναϊκό, λέω στον εαυτό μας και στους δύο, η καλύτερη πορεία στο Finalfourκαι σε όλους που συμμετέχουν, σε όλες τις 4 ομάδες.

Εμείς σαν προετοιμασία πιστεύω κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο και πιο δυνατό, να είμαστε πιο έτοιμοι στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και πιστεύω θα παίξουμε ένα καλό μπάσκετ.

Κος ΚΑΡΑΛΗΣ: Κύριε Ίβκοβιτς, έχετε 14 χρόνια από τα 34 της προπονητικής σας ζωής στην Ελλάδα. Οι Έλληνες παίκτες ήταν καλοί μαθητές;

Κος ΙΒΚΟΒΙΤΣ:

Οι Έλληνες παίκτες, κοιτάξτε, εγώ παρακολουθώ την Ελλάδα από την εποχή '87 που ο κόσμος πίστευε τότε ότι ο Γκάλης έφερε κάτι καινούριο εδώ στο ελληνικό μπάσκετ σίγουρα και ήμουν από τους πρώτους προπονητές του Γκάλη στο ίδιο θέμα και πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη διάρκεια στους Έλληνες παίκτες και του ελληνικού μπάσκετ είναι κάτι πολύ σημαντικό και πιστεύω και εμείς κάναμε κάτι και ο κουμπάρος μου .. να γίνει αυτή τη διάρκεια. Βοηθήσαμε λίγο και εμείς πιστεύω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Είναι και μία ερώτηση και για τους δύο προπονητές. Ήθελα να ρωτήσω τους δύο προπονητές, στα χρόνια που βρίσκονται αντίπαλοι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μας έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα Fairplay, τόσο με τη συμπεριφορά τους, όσο και με δηλώσεις και με εν γένει συμπεριφορά.

Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος για πρώτη φορά σε συνύπαρξη των δύο ομάδων στο Finalfourοι ομάδες θα μείνουν και στο ίδιο ξενοδοχείο φέτος.

Πιστεύουν ότι μπορεί αυτό να εμπνεύσει μία μεγάλη μερίδα των φιλάθλων των δύο ομάδων, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε έτσι στο μέλλον πιο ήρεμα τα παιχνίδια; Δηλαδή να τους εμπνεύσει και να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, έστω σε μικρότερο βαθμό;

Κος ΙΒΚΟΒΙΤΣ:

Κοίταξε, εγώ πιστεύω θα είμαστε ένα θετικό παράδειγμα, ήμασταν και θα είμαστε. Και παλιά ξέρετε ο κανονισμός ήταν αν παίζουν δυο ομάδες από την ίδια χώρα θα παίξουν σίγουρα στον ημιτελικό. Μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο, δεν είναι πρώτη φορά που είμαστε στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ξέρω ότι όχι μόνο οι προπονητές και οι παίκτες έχουν πολύ καλή σχέση. Και εγώ πιστεύω, δεν μπορώ να πω είμαστε κοντά και είμαι πολύ αισιόδοξος, περιμένω ότι πολύ σύντομα θα γίνουν και ανοιχτές πόρτες και όχι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές θα παίζουν το παιχνίδι όσο μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο του εαυτού τους όπου το ίδιο θα δούμε και ποιοι φίλαθλοι θα στηρίξουν καλύτερα τις ομάδες τους.

Κος ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ):

Πιστεύω καταρχήν ότι είναι πάρα πολύ καλό που θα είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι πολύ καλό και για την Ευρωλίγκα η οποία έχει διαδραματίσει και ένα ρόλο σε αυτό αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα είναι πάρα πολύ καλό για όλους μας να σεβόμαστε τα καλά πράγματα και να προσπαθούμε να τα τηρήσουμε. Θα είναι καλό για όλους.

Και να ότι στο παρελθόν ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ανάμεσα σε εμάς τους προπονητές ή ανάμεσα στους παίκτες. Πιστεύω ότι όλοι θυμούνται το finalfourστο Βερολίνο όπου επίσης διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω κάποια μέρα να γίνει το ίδιο και εδώ στην Ελλάδα είτε αγωνιζόμαστε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπείται από δύο ομάδες και μάλιστα με δύο κορυφαίους προπονητές.

Κατά πόσο η πορεία των δύο ελληνικών ομάδων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αν προτιμάτε, μπορεί να εκτονώσει τον κόσμο και να προσφέρει μια διέξοδο στους φιλάθλους;

Κος ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ):

Αν θυμάμαι καλά οι εκλογές ήταν πριν από δυο ημέρες.

Δεν είμαι, λοιπόν, πολιτικός για να πω αν μπορεί ο κόσμος να αισθανθεί καλύτερα ή να εκτονωθεί και να βγει από την κρίση με κάτι τέτοιο γιατί σε κάθε περίπτωση αυτό θα κρατήσει μια μέρα και μετά από αυτό θα επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Όσοι αγαπούν το μπάσκετ θα εξακολουθήσουν να αγαπούν το μπάσκετ με ή χωρίς προβλήματα.

Κος ΙΒΚΟΒΙΤΣ:

Είναι η πρώτη ευκαιρία πριν τη σειρά που έχουμε στα τελικά του πρωταθλήματος Ελλάδας να είναι οι φίλαθλοι εκεί μαζί. Αυτό πρέπει να είναι και σαν το πρώτο τεστ. Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να υποστηρίξουν τις ελληνικές ομάδες. Έτσι είναι για εμένα το λογικό, να είναι κάτι σαν το πρώτο βήμα και σαν ήταν και αυτή η εκδήλωση πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλή ιδέα και αυτό είναι ένα τεστ.

Πιστεύω η ερώτηση έμοιαζε πάρα πολύ και με την προηγούμενη και εγώ είμαι αισιόδοξος, θα είναι όλα καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Σπανουδάκη, δεδομένου ότι βρισκόμαστε θεωρητικά και πρακτικά σε πολύ δύσκολη εποχή για χορηγίες, γενικώς, ο ΟΠΑΠ επιλέγει δύο μεγάλες ομάδες και δευτερευόντως το ελληνικό πρωτάθλημα για να κάνει μία σημαντική χορηγία.

Αν η παρουσία η κοινή στο finalfourδημιουργεί τα εχέγγυα και για μελλοντική συνεργασία και στήριξη στο προϊόν που λέγεται και Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός αλλά και μπάσκετ γενικότερα. Και αν είστε ικανοποιημένος.

Κος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ:

Το ανέφερα και στην εισαγωγική μου ομιλία ότι είναι μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, του ελληνικού αθλητισμού να έχει δύο από τις κορυφαίες ομάδες του στο ελληνικό μπάσκετ να συμμετέχουν στο finalfour.

Προφανές είναι ότι ευνοεί και τα δικά μας χορηγικά πλάνα. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. χορηγεί όλο το πρωτάθλημα της Α1, όλες τις ομάδες και έχει και δύο χορηγικές συμφωνίες και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό τις οποίες προτιθέμεθα να συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Είναι πολύ σημαντικό και για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αλλά και για όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ η χορηγία μας αυτή προς τις δύο ομάδες αλλά και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο νομίζω και σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, σε επίπεδο ομάδων μας δίνει τεράστιες επιτυχίες.

Και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στα μπάσκετ στο βαθμό και στο μέτρο που μπορούμε και μας επιτρέπουν οι οικονομικές μας δυνατότητες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Μια κοινή ερώτηση για τους παίκτες των δύο ομάδων. Νομίζω είναι καθαρά αγωνιστική η ερώτηση που θα κάνω. Ας ρωτήσω πρώτα τους παίκτες τους εκπροσώπους της ομάδας του Ολυμπιακού, τον κύριο Πρίντεζη και τον κύριο Παπανικολάου να μας πουν πού πιστεύουν ότι θα κριθεί στο πρώτο ματς αλλά και ενδεχομένως και στον τελικό αυτή η δοκιμασία που θα υποστούν, η ευχάριστη δοκιμασία που θα υποστούν στο finalfourστην Κωνσταντινούπολη.

Κος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Εντάξει, σίγουρα ένα finalfourδεν παύει να είναι ένα finalfour, είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ όπου κατά τη γνώμη μου σημαντικό ρόλο παίζει στο τι κατάσταση θα βρεθεί η κάθε ομάδα τη συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα και ο παράγοντας τύχη θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, το να βρεθούν όλοι οι παίκτες σε μία μέρα που να έχουν ενέργεια και να μπουν κάποια καθοριστικά σουτ.

Αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω και οι δύο ομάδες, και κυρίως μιλώντας για εμάς, σε βάθος χρόνου έχουμε δουλέψει, έχουμε φτιάξει μία βάση σαν ομάδα όπου αν αυτή καταφέρουμε και την πλαισιώσουμε και τη δείξουμε στο γήπεδο οι πιθανότητες το να κερδίσουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι πάρα πολλές.

Κος ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ:

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό για εμάς, γιατί μόνο από τη μεριά μας μπορώ να μιλήσω, είναι κάτι πολύ απλό: είναι να χαρούμε αυτό το finalfour, να χαρούμε αυτό το παιχνίδι γιατί για τα περισσότερα παιδιά της ομάδας είναι το πρώτο τους finalfourκαι ποτέ δεν ξέρεις αν ένα finalfourθα είναι το πρώτο ή το τελευταίο σου.

Οπότε δεν χρειάζεται να γεμίσουμε τους εαυτούς μας με άγχος. Κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Πολλοί θεωρούν επιτυχημένο αυτό που έχουμε καταφέρει φέτος, σίγουρα εμείς δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ, έχουμε το finalfour, έχουμε τους τελικούς πρωταθλήματος.

Αλλά νομίζω ότι όταν πας σε μία τέτοια διοργάνωση, πρέπει πρώτα από όλα να απολαμβάνεις το ότι βρίσκεσαι εκεί, να απολαμβάνεις το κάθε δευτερόλεπτο, το κάθε λεπτό.

Και από εκεί και πέρα νομίζω ότι, προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται κιόλας πιο πολύ στο ποιος θα έχει την ψυχή, τη θέληση και την καρδιά να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι και να παλέψει για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Νομίζω ότι εμείς έχουμε αποδείξει ότι έχουμε και καρδιά και θέληση και θα πάμε εκεί πέρα να τα δώσουμε όλα και να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, είτε αυτό σημαίνει νίκη είτε ήττα για εμάς θα είναι ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Κος ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ):

Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια συνήθως είναι οι λεπτομέρειες εκείνες που κρίνουν την έκβασή τους, είτε αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες οι οποίες όμως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε προσοχή σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Υπάρχει σίγουρα και για τις δύο ομάδες ένα σχέδιο αγωνιστικό το οποίο θα πρέπει να εκτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά σε αυτά τα παιχνίδια, ιδίως όταν είναι κοντά στο σκορ οι αντίπαλες ομάδες, είναι οι μικρές αυτές λεπτομέρειες που κρίνουν την έκβαση του αγώνα. Και οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να είναι ένα καλό σκρινάρισμα, ένα καλό ριμπάουντ, μία καλή πάσα, όλα αυτά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή ούτως ώστε να αυτά που θα κρίνουν τον αγώνα.

Κος. ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ:

Θα συμφωνήσω και με τον Σάρας, είναι παιχνίδια που κρίνονται πολύ στις λεπτομέρειες και μεγάλο ρόλο παίζει η συγκέντρωση. Είναι παιχνίδια που δεν συγχωρούνται νεκρά διαστήματα, ένας πόντος είναι σημαντικός και πρέπει να παλέψουμε για κάθε μπάλα, γιατί στο τέλος μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1
«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2
«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3
«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4
«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5