16/08/2012
Άμεση αντίδραση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε προφανή λανθασμένη απόδοση στο «Πάμε Στοίχημα»

Την Παρασκευή 10/8/2012 και ώρα 09:05 οι υπηρεσίες στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε. διαπίστωσαν ότι εκ παραδρομής καταχωρήθηκε στο μηχανογραφικό σύστημα απόδοση 275, αντί του ορθού 2,75, για το «νικητής 5.000 μέτρων ανδρών», που συγκεκριμένα αφορούσε τα δυο φαβορί για πρώτη νίκη (Γκεμπρεμεσιέλ και Φάρα), δηλαδή για αθλητικό γεγονός το οποίο ήταν προγραμματισμένο 36 ώρες μετά (Σάββατο 11/8/2012 στις 21:30).

Το γεγονός διαπιστώθηκε μόλις δυο (2) λεπτά μετά την καταχώριση δελτίων στοιχηματισμού, όταν σε δύο πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. καταχωρήθηκαν αντιστοίχως 57 δελτία των 90 ευρώ και 20 δελτία, επίσης, των 90 ευρώ κατά παράβαση των προβλεπόμενων από τον κανονισμό του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα».

Από την ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του παιχνιδιού, αλλά και τις διεθνείς πρακτικές, έγινε άμεσα φραγή του ανωτέρω στοιχηματικού γεγονότος και ενημερώθηκαν οι εν λόγω πράκτορες τηλεφωνικώς, όπως, επίσης, με ηλεκτρονικό προσωπικό μήνυμα μέσω των τερματικών μηχανών τους, με την επισήμανση ότι, λόγω του προφανούς λάθους, τα συγκεκριμένα δελτία, εφόσον επαληθευθεί το στοιχηματικό γεγονός, θα πληρωθούν με την ορθή απόδοση, δηλαδή 2,75. Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τους συγκεκριμένους πράκτορες να προβούν σε ανάρτηση ανακοίνωσης στο χώρο του πρακτορείου τους.

Σημειώνεται ότι στην ιστορία του «Πάμε Στοίχημα» της ΟΠΑΠ Α.Ε. (από το έτος 2000), είναι μόλις η δεύτερη φορά που καταγράφεται αντίστοιχης μορφής εκ παραδρομής καταχώριση, όταν ετησίως πραγματοποιούνται άνω του ενός εκατομμυρίου καταχωρίσεις, δίχως να έχει παρατηρηθεί άλλο αντίστοιχο πρόβλημα.

Με εντολή του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα διερευνηθεί περαιτέρω το γεγονός και οπωσδήποτε η αντικανονική συμπεριφορά των δυο (2) πρακτόρων.

Τέλος, επισημαίνουμε, ότι με τον τρόπο που ενέργησε η ΟΠΑΠ Α.Ε., αντιμετωπίζουν όλες οι Ευρωπαϊκές Λοταρίες αντίστοιχα ζητήματα, όταν προκύπτουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.