10/09/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την ίδρυση του γιόρτασε ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 3 Απριλίου, με τη συμμετοχή πολιτειακών φορέων, εκπροσώπων εταιρειών, προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού, ΜΚΟ και του προσωπικού της εταιρείας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε αναδρομή στα πρώτα βήματα του Οργανισμού και στα κυριότερα βήματα της εξέλιξής του, μέσω των οποίων ο ΟΠΑΠ του 1958 έφτασε να κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη στον κόσμο, μεταξύ των εταιρειών του κλάδου. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πρόσωπα εκείνα που, το καθένα από τη δική του θέση, συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και πρόοδο του Οργανισμού διαμέσου των πέντε αυτών δεκαετιών.
«Ο ΟΠΑΠ δεν είναι μόνο μια μεγάλη εταιρεία παιγνίων πρόγνωσης. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη εισηγμένη επιχείρηση. Είναι ο μεγαλύτερος και πιο διαχρονικός χορηγός του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού, ένας ρωμαλέος μηχανισμός ανακύκλωσης κοινωνικών πόρων που παίρνει λίγα από τους πολλούς και τα ανακυκλώνει σε ολόκληρο το κοινωνικό μας σύστημα», δήλωσε κατά το χαιρετισμό της εκδήλωσης ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς.
«Είτε με την μορφή που είχε όταν ιδρύθηκε, είτε – τα τελευταία δέκα χρόνια ως ανώνυμη εταιρεία – η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν απομακρύνθηκε ποτέ, ακόμη και όταν τόλμησε να ανοίξει το βήμα της, από μια κεντρική αντίληψη που έχει καταγραφεί στο επιχειρηματικό της DNA. Ότι δηλαδή: Η ηγετική επιχειρηματική θέση σημαίνει, πέρα από υψηλή κερδοφορία, ευθύνη για συνεχή και πολυεπίπεδη ανανέωση και κοινωνική προσφορά», δήλωσε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ. Παράλληλα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε στον επιχειρηματικό σχεδιασμό της εταιρείας που υλοποιείται με βάση τους άξονες της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, της λειτουργικής αναδιοργάνωσης, αλλά και της κοινωνικής παρέμβασης, όπως αυτή ενισχύεται μέσω της υιοθέτησης της νέας Πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.