19/03/2010
Κοινές δράσεις Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη & ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. επισκέφθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Χάρη Σταματόπουλο και Ιωάννη Σπανουδάκη, ιδίως στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο παράνομος στοιχηματισμός στην Ελλάδα, ιδίως μέσω του διαδικτύου, αλλά και ενδεχόμενες κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Ο κ. Βούγιας, ο οποίος συνοδευόταν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και της ΥΠΕΑΑ αρμόδιους στην αντιμετώπιση των παράνομων παιγνίων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος», γνωστοποίησε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα οι ειδικές υπηρεσίες θα ενισχυθούν νομοθετικά, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί το έργο τους περισσότερο αποτελεσματικό.
Από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. τονίστηκε τόσο ο παράνομος τζόγος, όσο και η περιστολή της βίας στα γήπεδα, είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση, ωστόσο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέσα στο στενό πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, θα συνεργαστεί και συνδράμει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών.
Συμφωνήθηκε η διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών διαρκούς συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και ΟΠΑΠ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα δυο μείζονα αυτά κοινωνικά προβλήματα.