30/03/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Εκ μέρους της ΟΠΑΠ Α.Ε., της διοίκησης και όλου του προσωπικού, θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την οργή για την άνανδρη σημερινή επίθεση σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Πατήσια, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο.
Θέλω να εκφράσω στην οικογένεια του εκλιπόντος τα συλλυπητήρια όλων μας γι’ αυτόν τον άδικο και απρόσμενο χαμό του ανθρώπου τους.
Θέλω, όμως, με αφορμή και αυτό το περιστατικό, να επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα η Κοινή Γνώμη, όλο και συχνότερα, γίνεται κοινωνός εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων πρακτορείων ΟΠΑΠ. Βεβαίως, η συχνότητα των γεγονότων αυτών οφείλεται στο εξαιρετικά εκτεταμένο δίκτυο των καταστημάτων (το μεγαλύτερο στη χώρα), σε συνδυασμό με την ύπαρξη μετρητών στα ταμεία τους.
Πέρα από το αίτημα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, γίνεται επιτακτικότερη η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αποθάρρυνση των εγκληματιών και προστασίας των πρακτορείων.
Ένα από αυτά, ενδεχομένως, είναι η χρήση ειδικών προπληρωμένων καρτών κατά τις συναλλαγές με τα πρακτορεία, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ύπαρξη μετρητών στα ταμεία τους, και άρα να αποθαρρύνονται οι επίδοξοι ληστές. Το θέμα αυτό θα θέσουμε το ταχύτερο δυνατόν σε διάλογο με τους αρμόδιους παράγοντες, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών Πρακτορείων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.