16/04/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατ’ επέκταση της υποβάθμισης του αθλητικού προϊόντος το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικώς, τέθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταματόπουλος και Ιωάννης Σπανουδάκης με τη διοίκηση τεσσάρων τηλεοπτικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα:

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γεώργιο Γαμπρίτσο, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο και Χρήστο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη και Πάνο Παπαδόπουλο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤΕΝΝΑ TV Γεώργιο Λεβέντη.

Παρών κατά τη συνάντηση ήταν και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. και Σύμβουλος Διοίκησης Γεώργιος Κυριακός.
Κατά τη συζήτηση, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, εκ μέρους της διοίκησης της ΟΠΑΠ κατέστη σαφές ότι η εταιρεία θα εμείνει στην απόφαση αναστολής καταβολής των χρημάτων που προβλέπονται από τη σύμβαση με τη Super League, εφόσον δεν διασφαλίζεται ότι θα σταματήσουν τα γήπεδα να γίνονται θέατρο βίαιων γεγονότων. Εξ’ άλλου απόφαση της ΟΠΑΠ είναι να επαναδιαπραγματευθεί τη υπάρχουσα σύμβαση, εφόσον δεν ληφθούν νέα, αυστηρότερα και, κυρίως, εφαρμοζόμενα μέτρα για την πάταξη των επεισοδίων κατά τους αγώνες, θέτοντας ως πρόσθετο όρο σε κάθε συμφωνία τη «ρήτρα βίας».

Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο των συμβάσεων που συνάπτουν με τη Super League, τις ομάδες ή τις άλλες αρχές διοργάνωσης αθλητικών πρωταθλημάτων, να συνδράμουν την προσπάθεια της ΟΠΑΠ και της Πολιτείας, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Άλλωστε, όπως δέχθηκαν όλοι, το «προϊόν» το οποίο μεταδίδουν υποβαθμίζεται από τέτοιες πράξεις και αυτό έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Όπως συμφωνήθηκε η συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, η οποία εγκαινιάστηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών επιχειρήσεων θα συνεχιστεί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.