Ο Υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης που δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου

Ευεργετικά άρχισε η εβδομάδα για τον τομέα της Υγείας αφού το πρωί της Δευτέρας (23 Ιουλίου, 2018) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εγκαινίασε τη νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η οποία δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Εγκαινιάζοντας τη Μονάδα, η οποία διαθέτει 55 σταθμούς αιμοκάθαρσης, ο κύριος Ιωάννου μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος  εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το έργο «προστίθεται στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την προαγωγή του ευαίσθητου τομέα της υγείας, αποσκοπώντας στην παροχή υψηλού, ποιοτικού και αποδοτικού επιπέδου ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε στο χαιρετισμό του ότι «ευρισκόμενοι πλέον σε πορεία υλοποίησης των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έγιναν ποτέ στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων νομοσχεδίων, αυτών της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της εισαγωγής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, μεριμνούμε για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των νοσηλευτηρίων μας». Ο κύριος Πρόεδρος επαίνεσε και συγχάρηκε την εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την στήριξή της με το ποσό του ενός εκατομμυρίου 558 χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία της Μονάδας «εμβληματική» και προσθέτοντας ότι «η δική της εταιρική ανάπτυξη συμβαδίζει με την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου Ισίδωρος Μακρίδης βεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι η Εταιρία θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στην υλοποίηση των σχεδιασμών της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. «Συνεπείς στη διαχρονική ευαισθησία της ΟΠΑΠ στα θέματα κοινωνικής αρωγής, δεν μπορούσαμε να μην σταθούμε και τώρα κοντά στους συνανθρώπους μας και το Γενικό Νοσοκομείο» είπε ο κύριος Μακρίδης, επισημαίνοντας ότι η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακουφίζει σε μεγάλο βαθμό τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας και διευκολύνει σημαντικά την πάλη τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας, αλλά όσο υπάρχουν σας βεβαιώνουμε ότι εμείς θα είμαστε εδώ, συμπαραστάτες και σύμμαχοι στον αγώνα τους. Γιατί για πενήντα σχεδόν χρόνια έτσι ξέρουμε να κάνουμε ως ΟΠΑΠ Κύπρου. Να στηρίζουμε κάθε αγώνα των ανθρώπων του τόπου μας» κατέληξε ο κύριος Μακρίδης.

Ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου, Δρ Μάριος Λοΐζου, τόνισε τη σημαντικότητα της Μονάδας,  λέγοντας ότι το 2017 διενεργήθηκαν 31,500 αιμοκαθάρσεις. Ο κύριος Λοϊζου είπε ότι 253 ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία με συχνότητα δύο με τρεις φορές τη βδομάδα ο καθένας και με χρόνο αιμοκάθαρσης 4 περίπου ώρες ανά ασθενή. Για να διευκολυνθούν περαιτέρω οι ασθενείς, έχει διαμορφωθεί το ωράριο λειτουργίας της Μονάδας από τις 6:45 το πρωϊ μέχρι τις 9:30 το βράδυ καθημερινά και με προαιρετική αιμοκάθαρση ακόμη και τις Κυριακές.

Η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία καταλαμβάνει χώρο 780 τετραγωνικών μέτρων αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος προσφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου στον τομέα της Υγείας, μετά την προσφορά των οκτώ υπερσύγχρονων μαστογράφων. Τον Αγιασμό της Μονάδας τέλεσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.