Η Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Κύπριοι αθλητές υπό την αιγίδα της ΟΠΑΠ Κύπρου εκφράζουν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των Μεσογειακών αγώνων

Δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα ήταν η συγκομιδή των μεταλλίων για τους Κύπριους αθλητές που πήραν μέρος στους 17ους Μεσογειακούς αγώνες στη Μερσίνα της Τουρκίας. Η Κύπρος κατέλαβε την 14η θέση στον πίνακα των μεταλλίων σε σύνολο 24 χωρών.

Οι Μεσογειακοί αγώνες είχαν διάρκεια 10 ημερών από τις 20 -30 Ιουνίου. Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Μιχάλης Χειμώνας δήλωσε ότι “Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει τον κυπριακό αθλητισμό μέσω των χορηγικών προγραμμάτων του” κι επίσης δεσμεύθηκε ότι “οι νέοι αθλητές που διακρίθηκαν και πληρούν τα κριτήρια της χορηγίας, όπως η χρυσή αθλήτρια Νεκταρία Παναγή, η χάλκινη του τάεκβοντό Κυριακή Κουττούκη και η χάλκινη Άννα Ιωάννου της κωπηλασίας, θα ενταχθούν άμεσα στα προγράμματα αυτά”.

Ο κ. Χειμώνας τόνισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία που είχε για τον κυπριακό ελληνισμό τον γεγονός ότι υψώθηκε η κυπριακή σημαία στον ιστό και το ότι ανέβηκαν οι αθλητές μας στο βάθρο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, η οποία μάλιστα διεξήχθη στην Τουρκία.

“Αυτό και μόνο” κατέληξε ο κ Χειμώνας “ήταν η απόδειξη της πολύ σωστής επιλογής του Οργανισμού για την έκτακτη χορηγία προς την ΚΟΕ που ανήλθε στο ύψος των 200.000 ευρώ λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής μας, για κάλυψη των εξόδων”.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου εδώ και χρόνια συνεργάζεται στενά και στηρίζει την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία επιτελεί σημαντικότατο έργο που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Αθλητισμού του τόπου μας. Ο Αθλητισμός για την ΟΠΑΠ Κύπρου αποτελεί βασικό τομέα της κοινωνικής της προσφοράς και στηρίζεται ποικιλοτρόπως μέσω χορηγιών σε αθλητικούς φορείς και αθλητές.