19/05/2016
Ο ΟΠΑΠ διαχωρίζει τους ρόλους Προέδρους & Διευθύνοντος Συμβούλου – Νέος Διευθύνων Σύμβουλος από 1η Ιουλίου 2016

ΑΘΗΝΑ, 19 ΜΑΙΟΥ 2016 – Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγάλης κλίμακας εσωτερικής αναδιοργάνωσης της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του να διαχωρίσει τους ρόλους του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουλίου 2016. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει την ανώτατη διοικητική ομάδα της Εταιρείας και να τοποθετήσει τον DamianCopeως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας από την 1η Ιουλίου 2016.   

Ο KamilZiegler, ο οποίος ηγείται του ΟΠΑΠ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος από τον Οκτώβριο του 2013, θα συνεχίσει να διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει τον DamianCopeκαι πιστεύει ότι η μεγάλη του εμπειρία στον κλάδο των τυχερών παιγνίων σε συνδυασμό με τις διοικητικές του ικανότητες θα προσδώσουν αξία στην ανάπτυξη και το μέλλον της Εταιρείας. 

Ο DamianCopeέχει περισσότερα από 18 έτη εμπειρίας στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, με πιο πρόσφατη αυτήν στην εταιρεία LadbrokesPlc, που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνών Δραστηριοτήτων. Στη Ladbrokesήταν υπεύθυνος για όλες τις επίγειες και διαδικτυακές δραστηριότητες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις χώρες ευθύνης του συμπεριλαμβάνονταν η Ισπανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία και η Αυστραλία. Ο Damianήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SportiumApuestasDeportivas, κοινοπραξίας αθλητικού στοιχηματισμού με τον Όμιλο Cirsa. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Διευθύνων Σύμβουλος Ecommerceτου Ομίλου GalaCoral. Επίσης κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην BlueSquareκαι RankGroupPlc. Ο Damianείναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Bristolτου Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή που θα αναλάβω το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, μίας ευρέως αναγνωρισμένης εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τα τελευταία τρία χρόνια ο ΟΠΑΠ, υπό τη δυναμική ηγεσία και καθοδήγηση του KamilZieglerάλλαξε σημαντικά και σημείωσε μεγάλη πρόοδο. Προσβλέπω στη στενή μου συνεργασία με τον KamilZieglerκαι όλους τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για να οικοδομήσουμε ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον για την εταιρεία» ανέφερε ο Damian.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει τα επιτεύγματα του KamilZieglerστην ενίσχυση της απόδοσης του ΟΠΑΠ, καθώς και την επιτυχημένη αναδιοργάνωση του και τον ευχαριστεί για τα πολύ καλά αποτελέσματα που σημείωσε. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ακράδαντα ότι με τη νέα του ενισχυμένη σύνθεση, με διακριτούς τους ρόλους του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς εταιρικές πρακτικές, θα καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό και ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει ένα ισχυρό μέλλον για τους πελάτες, τους μετόχους, τους πράκτορες, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενούς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ