24/06/2011
Δελτίο Τύπου "Πρόγραμμα ψυχαγωγίας των αθλητών των Special Olympics ετοίμασε η ΟΠΑΠ Α.Ε."

Ένα ευρύ και ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για τους φιλοξενούμενους 7.000 αθλητές, από 180 χώρες, οι οποίοι ήδη άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στους 13ους Θερινούς Αγώνες SpecialOlympics, ετοίμασε η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Από αύριο και καθ' όλη την διάρκεια των Αγώνων οι αθλητές που φιλοξενούνται στα χωριά των SpecialOlympicsθα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Ομαδικά Διαδραστικά Παιχνίδια, να δημιουργούν μουσικά groupκαι να μετέχουν σε talentshowSpecialOlympicsIdol, να παρακολουθούν συναυλίες από νεανικά popgroupκαι να διασκεδάζουν σε DJΠάρτι. Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γεύονται παγωτά που θα διανέμουν κλασσικοί παγωτατζήδες με τα παραδοσιακά καροτσάκια παγωτού, τα οποία άλλοτε κυκλοφορούσαν στην Αθήνα.

Στους χώρους των εκδηλώσεων τους φιλοξενούμενους θα υποδέχονται ομάδες από performersstreettheater (ξυλοπόδαροι και μίμοι), οι οποίοι και θα τους συντροφεύουν και καθοδηγούν καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων. Την παρουσίαση του προγράμματος, η οποία θα γίνεται σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) έχουν αναλάβει έμπειροι παρουσιαστές.

Το πρόγραμμα των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων αρχίζει αύριο και έχει ως εξής:

Πρόγραμμα HostTown

Τετάρτη 22 Ιουνίου Ξενοδοχείο GoldenCoast

Πέμπτη 23 Ιουνίου Κατασκήνωση Στρατού στον Άγιο Ανδρέα

GamesTime

Τετάρτη 29 Ιουνίου Κατασκήνωση Αεροπορίας στον Άγιο Ανδρέα

Πέμπτη 30 Ιουνίου Κατασκήνωση Υπουργείου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα (εκεί θα μεταφερθούν και οι αθλητές από τις διπλανές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Αστυνομίας)

Παρασκευή 1 Ιουλίου Κατασκήνωση Στρατού στον Άγιο Ανδρέα

Σάββατο 2 Ιουλίου Κατασκήνωση Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα

Κυριακή 3 Ιουλίου Ξενοδοχείο GoldenCoast.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα και η διάρκειά τους θα είναι πέντε ωρών και συγκεκριμένα μεταξύ 17:00 και 22:00.

Ειδικότερα, ως προς το πρόγραμμα αναλυτικά έχουν προβλεφθεί:

Δράσεις:

· Ομαδικά Διαδραστικά Παιχνίδια:

Οι αθλητές χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων με δημιουργικότητα, φαντασία και ομαδικό πνεύμα. Οι κριτές του κάθε παιχνιδιού καθορίζουν τους νικητές

· Special Olympics Idol:

Οι αθλητές με την παρότρυνση των παρουσιαστών καλούνται να δημιουργήσουν μουσικά groups (έως 5 άτομα ανά group), να επιλέξουν όνομα για το groupτους και τραγούδι που θα ερμηνεύσουν. Μόλις συμπληρωθούν όλα τα groupsξεκινάει το talentshowSpecialOlympicsIdolόπου οι διαγωνιζόμενοι τραγουδούν με τη βοήθεια Karaokeκαι μια κριτική επιτροπή ψηφίζει τους καλύτερους.

Συναυλία:

Η κάθε εκδήλωση έχει μια συναυλία ενός νεανικού popgroupπου θα ερμηνεύσει γνωστές ξένες επιτυχίες και κάποια δικά του τραγούδια. Τα groupείναι τα Κόκκινα Χαλιά (22,23 Ιουνίου), οι C-Real(29,30 Ιουνίου) και οι Εμιγκρέ(1,2,3 Ιουλίου).

Οι συναυλίες θα έχουν διάρκεια μίας ώρας.

DJParty:

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται κάθε βράδυ με ένα DJΠάρτι με χορευτικές επιτυχίες απ' όλο τον κόσμο και βεβαίως τη συμμετοχή όλων των αθλητών του εκάστοτε Camp.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.