21/12/2012
Με την ομάδα του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας κατέβηκε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο γήπεδο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Μια ειδική εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού οργανώθηκε σήμερα στο Πάρκο Γουδί, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, την Εθνική Ομάδα, την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους άλλους κύριους χορηγούς του εθνικού μας συγκροτήματος.

Φυσικά, από την έδρα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το ποδόσφαιρο. Αντιμέτωπες, για την περίσταση, σε μεταξύ τους παιχνίδια, τέθηκαν ομάδες από Ιδρύματα παιδιών, τα οποία επέλεξαν οι χορηγοί να τους εκπροσωπήσουν. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επέλεξε να εκπροσωπηθεί από ομάδα του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, εκτός από την ηγεσία της ΕΠΟ και εκπροσώπους των χορηγών της Εθνικής Ομάδας, μέλη της Εθνικής ομάδας ανδρών (ποδοσφαιριστές, προπονητές), ενώ έγινε και αγώνας επίδειξης, στο πλαίσιο της προβολής για την ανάπτυξη του γυναίκειου ποδοσφαίρου, από την Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Στο τέλος όλες οι ομάδες των Ιδρυμάτων ήταν κερδισμένες, καθώς έλαβαν οικονομική βοήθεια από τους παίκτες της Εθνικής Ανδρών, ενώ αντηλλάγησαν ευχές μεταξύ όσων συμμετείχαν σ' αυτή την ιδιαίτερη γιορτή, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την ομάδα που εκπροσώπησε την ΟΠΑΠ συγκρότησαν 10 κορίτσια (από 13 έως 16 ετών) τα οποία συμμετέχουν ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες του ιδρύματος. Στις κερκίδες, μεταξύ των θεατών, υπήρχαν και πολλά ακόμη κορίτσια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, στην πλειοψηφία τους αθλούμενες, καθώς ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των παιδιών στο Ίδρυμα, όπου έχουν συγκροτηθεί ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, ρυθμικής, ποδηλασίας, στίβου, ενώ δυο από τα κορίτσια έχουν κερδίσει διακρίσεις στο στίβο.

Θυμίζουμε ότι το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ, με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών. Σήμερα φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών, προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντάς τους στέγη, φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους στην κοινωνία. Να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό των κοριτσιών ακολουθούν σπουδές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και σε ιδιωτικές σχολές της επιλογής τους. Τα κορίτσια στηρίζονται και σ' αυτή τη φάση της ζωής τους έως ότου μπορέσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δε λαμβάνει καμία απολύτως κρατική επιχορήγηση. Οι μόνοι πόροι προέρχονται από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων του ιδρύματος, από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το προσωπικό σε συνεργασία με τους εθελοντές, καθώς και από ενοίκια ακινήτων που έχουν περιέλθει στο Ίδρυμα. Σ' αυτήν την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα, οι προσφορές μειώνονται κι έτσι η ανάγκη για βοήθεια και συμπαράσταση γίνεται πιο επιτακτική.

Το Χατζηκυριάκειο πιστεύει στον εθελοντισμό. Στο Ίδρυμα υπάρχει ένα οργανωμένο σώμα εθελοντών, διαφόρων ηλικιών, το οποίο στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του, προσφέροντας ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του. Παρόλα αυτά, υπάρχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν τον χώρο και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν στη ζωή του Ιδρύματος συνειδητά, με κανόνες και χωρίς προσδοκία οποιουδήποτε οικονομικού κέρδους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

«Ιδρύματα παιδιών έπαιξαν υπό τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας»
«Ιδρύματα παιδιών έπαιξαν υπό τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας»
«Ιδρύματα παιδιών έπαιξαν υπό τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας»
«Ιδρύματα παιδιών έπαιξαν υπό τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας»