12ος ΟΠΑΠ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΣΟ. Η ΟΠΑΠ Κύπρου και πάλι στο πλευρό της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, της κοινωνίας και της ζωής.

Ο θεσμοθετημένος και επιτυχημένος ΟΠΑΠ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΣΟ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2018, θα έχει και φέτος ως μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ για τρίτη συνεχή χρονιά ο μεγάλος στόχος είναι η στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Πρόκειται για τον 12ο ΟΠΑΠ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΣΟ, που αποτελεί μια τεράστιας σημασίας γιορτή ζωής.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου,  στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας ΟΠΑΠ – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης, ανέφερε ότι η ανανέωση της στήριξης της ΟΠΑΠ Κύπρου στον θεσμό, βασίστηκε στην επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και την πολυσήμαντη αξία αυτού του γεγονότος προς όφελος του αθλητισμού, της προβολής της χώρας μας και της κοινωνίας.

«Η ευρύτερη κοινωνική ωφελιμότητα κάθε αθλητικού γεγονότος» τόνισε ο κύριος Αλετράρης «ήταν πάντα βασικό κριτήριο στις χορηγικές επιλογές της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ. Αυτή τη διαχρονική φιλοσοφία μας, προτάξαμε και το 2016, σαν προϋπόθεση για τη συνεργασία μας με τον Μαραθώνιο Λεμεσού. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές ασπάστηκαν την εισήγησή μας να στηριχθεί το Καραϊσκάκειο ίδρυμα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του σημαντικού έργου που το Ίδρυμα επιτελεί».

Ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επεκτείνεται χρονικά σε δύο ημέρες (Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου) και αναμένεται να ξεπεράσει τα αποτελέσματα της επιτυχίας της περσινής διοργάνωσης, στην οποία πήραν μέρος 13,000 αθλητές! «Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία ζωής του θεσμού, στόχος είναι να κάνουμε τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της Ευρώπης, με στόχο την προσέλκυση αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο» σημείωσε ο διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Σπύρος Σπύρου. Παρέθεσε επίσης τα ευρύτερα οφέλη που προκύπτουν για την Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πολλά παραπάνω από ένας αγώνας. Είναι μια μεγάλη, πολυήμερη γιορτή στην πόλη μας».  

Η Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος κα Πόπη Κανάρη, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου και τους διοργανωτές του Μαραθωνίου για τη δημιουργική συνεργασία και τόνισε τη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης του κοινού, ιδιαίτερα των νέων, στο θέμα των δοτών μυελού των οστών, μέσω της μαζικότητας του αθλητισμού. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα θα ενισχυθεί οικονομικά στην προσπάθειά του για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, με εισφορές στην ιστοσελίδα www.karaiskakio.org.cy. Επίσης, οι συμμετέχοντες (και όχι μόνο) θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών με την καινοτόμο μέθοδο SWAB, όπου το δείγμα συλλέγεται με το σάλιο, σε μια εξαιρετικά απλή διαδικασία.