Η ΟΠΑΠ Κύπρου για 3η χρονιά κοντά στον Ερυθρό Σταυρό

Με αξίες τον ανθρωπισμό και τον εθελοντισμό!

Με σύμμαχο την εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του ετήσιου, θεσμοθετημένου από το 1991 Παγκύπριου εράνου. Ο έρανος, ο οποίος άρχισε ήδη από την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019,  Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαϊου και  έχει στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών, ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Ερυθρού Σταυρού.

Την έναρξη του εράνου κήρυξε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του συνολικού έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα ανταποκριθεί και σε αυτό το κάλεσμα βοήθειας συνανθρώπων μας . Η ανθρωπιά και ο αλτρουισμός αποτελούν δύο αξίες διαχρονικά διάχυτες ανάμεσα στους κύπριους πολίτες και συντείνουν στη διασφάλιση συνοχής στην κυπριακή κοινωνία, πρόσθεσε ο κύριος Υπουργός, ευχαριστώντας παράλληλα την ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία σταθερά και με συνέπεια στηρίζει την κοινωνία μας.

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, προτάσσοντας το σύνθημα του εράνου «Αγάπη σημαίνει, δίνω!», αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται κάθε χρόνο τα έσοδα του εράνου προς όφελος των συνανθρώπων μας. Μεγάλο μέρος των εσόδων του 2018 δαπανήθηκε για τα πακέτα και κουπόνια αγάπης, τα οποία ανήλθαν στα 2,574 τα Χριστούγεννα και 2,531 το Πάσχα ενώ θα συνεχιστεί και φέτος η στήριξη του θεραπευτικού κέντρου παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη» που λειτουργεί ο Ερυθρός Σταυρός στα Πολεμίδια, με ποσοστό 25% των καθαρών εσόδων, όπως έγινε και πέρσι. Η κυρία Παπαδοπούλου εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΟΠΑΠ Κύπρου για την καθοριστική στήριξή του στα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού.

«Η ΟΠΑΠ Κύπρου, έχοντας στις πέντε δεκαετίες της δικής της παρουσίας στη χώρα μας, τις ίδιες ανθρωποκεντρικές ευαισθησίες  πορεύεται και πάλι δίπλα από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό με δύναμη και ειλικρίνεια» είπε στο χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Αλετράρης, τονίζοντας ιδιαίτερα την τεράστια συνεισφορά των εθελοντών, οι οποίοι θα είναι μπροστάρηδες και στον φετινό έρανο. «Είναι μια συμπόρευση ανθρωπιάς που, για μας στην ΟΠΑΠ Κύπρου, αποτελεί μονόδρομο!  Όπως μονόδρομο αποτελεί και η έγνοια μας για όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα της υγείας» κατέληξε ο κύριος Αλετράρης, καλώντας τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό να νιώθει την ΟΠΑΠ Κύπρου, δυνατό στήριγμα και σύμμαχο στο ανθρωπιστικό έργο του.

Την σχετική εκδήλωση διάνθισε με τις υπέροχες ερμηνείες του ένας από τους νέους μας δημιουργούς, ο Δημήτρης Μεσημέρης.