Τα συναισθήματα των εθελοντών δώρο για τα 50χρονα της ΟΠΑΠ Κύπρου!

Απονεμήθηκαν τα βραβεία ενεργού πολίτη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απένειμε το βράδυ της Δευτέρας (20 Μαΐου 2019) τα βραβεία Ενεργού Πολίτη,  που προκήρυξε για δεύτερη χρονιά το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου.

«Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί το ελάχιστο δείγμα απόδοσης της οφειλόμενης εκτίμησης της Πολιτείας προς όλους όσοι, διακριτικά και αφιλοκερδώς εργάζονται σε κάθε επίπεδο για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία» είπε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «η δράση του εθελοντικού κινήματος ήταν ιδιαίτερα υποβοηθητική στο να ξεπεράσουμε τις κοινωνικές και όχι μόνο επιπτώσεις που δημιούργησε η οικονομική κρίση». Συνεχάρη παράλληλα όλους που βραβεύθηκαν, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη στήριξη που παρέχει ευρύτερα στην κυπριακή κοινωνία.

Την ΟΠΑΠ Κύπρου ευχαρίστησε και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκφράζοντας τη χαρά του γιατί «έχουμε πάλι την ευκαιρία να αποδώσουμε ηθικά εύσημα στους εθελοντές. Αυτούς που αποτελούν θεμέλιο στην κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, αλλά και αποκούμπι αγάπης για τον άνθρωπο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, αφού βεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εταιρία θα συνεχίσει να αποτελεί σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας και πολιτείας, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού λέγοντας ότι «η ΟΠΑΠ Κύπρου, εκφράζοντας με καθαρότητα και ειλικρίνεια τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμμετοχής από το 1969, δεν μπορούσε παρά να στηρίξει με θέρμη και αυτή την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των συνεργατών του». Ο κύριος Αλετράρης χαρακτήρισε τα συναισθήματα ηθικής ικανοποίησης των εθελοντών που βραβεύθηκαν ως «ακριβό δώρο για την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία γιορτάζει φέτος τα πενήντα χρόνια παρουσίας της στο νησί μας. Πενήντα δημιουργικά χρόνια που άφησαν με ειλικρίνεια την προσφορά τους στον τόπο».

Απονεμήθηκαν 31 συνολικά βραβεία και τιμητικά διπλώματα σε πέντε κατηγορίες εθελοντών με νικητές ανά κατηγορία τους εξής: Στρατεύσιμοι: Μαρίνος Μεϊτάνης, Εθελοντές/Εργαζόμενοι Δημόσιου Τομέα:Μαρία Παλμύρη, Εθελοντές/Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα:Εθελοντές Remedica, Ενεργοί Πολίτες άνω των 18:Θεόδουλος Μακρυγιάννης και Μαθητές Λυκείου:Μαρίνα Κλεάνθους.

Η απλή μα γεμάτη έντονα συναισθήματα εκδήλωση απονομής των βραβείων, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σάββας Κοσιάρης, ολοκληρώθηκε με τις υπέροχες ερμηνείες του Κώστα Χατζηχριστοδούλου με συνοδεία στο πιάνο από τον Βάσο Αργυρίδη. Δυο σπουδαίοι δημιουργοί που κοσμούν τη μουσική και τιμούν τη χώρα μας!