Η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζει και φέτος να βρίσκεται στο πλευρό του TELETHON

Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ για άλλη μια φορά προσφέρει την αμέριστη στήριξή της προς τον θεσμό του TELETHON, ως ο θεσμοθετημένος χορηγός της μεγάλης φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Η συμμαχία ζωής και ελπίδας της ΟΠΑΠ Κύπρου με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας ανακοινώθηκε στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2019, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στις κύριες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το TELETHON 2019. Το παρών στη Διάσκεψη Τύπου έδωσαν στελέχη του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Στις εκδηλώσεις του TELETHON 2019 περιλαμβάνεται ο παγκύπριος έρανος και ο τηλεμαραθώνιος της τηλεόρασης SIGMA που θα διεξαχθούν το Σάββατο 8 και 22 Ιουνίου αντίστοιχα, καθώς και η φιλανθρωπική συναυλία “City Under The Stars” που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, ανέφερε στην ομιλία του «Η μέρα αυτή δεν είναι τυπική αλλά συμβολική, γιατί αποτελεί την αφετηρία για τη μεγάλη εκδήλωση της ανθρωπιάς και της αγάπης. Είναι ωραίο το συναίσθημα που νιώθουμε όλοι εμείς στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στο Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, που σας έχουμε κοντά μας σε κάθε μας κάλεσμα για μια κοινή προσπάθεια, για ένα κοινό σκοπό, για τους ασθενείς, με τους ασθενείς». Συνέχισε, λέγοντας «Όλο αυτό όμως δεν θα ήταν κατορθωτό αν δεν είχαμε συνοδοιπόρους σε αυτό το δύσκολο ταξίδι το μεγάλο μας χορηγό, την ΟΠΑΠ Κύπρου, που για 8η χρονιά στηρίζει κάθε μας αγώνα, δίνοντας ελπίδα στους ασθενείς μας. Αγαπητέ κύριε Μακρίδη σας ευχαριστούμε για την πολύχρονη αυτή στήριξη αλλά και για την ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, κ. Πάμπος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου, εδώ και 33 χρόνια που λειτουργεί, έχει στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλεί η μυϊκή δυστροφία και οι άλλες νευρομυικές παθήσεις, όσο και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης όσων πάσχουν από αυτές». Ευχαρίστησε επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου, λέγοντας «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους συμβάλουν στη φετινή διοργάνωση του TELETHON. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον μεγάλο χορηγό μας, την ΟΠΑΠ Κύπρου και στον κ. Δημήτρη Αλετράρη, που για 8η χρονιά είναι συνοδοιπόρος μας σ’ αυτόν τον αγώνα».

«Η ΟΠΑΠ Κύπρου θα σταθεί και πάλι κοντά σας με ενθουσιασμό, υποστηρίζοντας τόσο την κύρια όσο και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του TELETHON 2019, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας, να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην επιτυχία της διοργάνωσης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ισίδωρος Μακρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ.

Συνεχίζοντας είπε «Θέλω να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για την άψογη συνεργασία μας όλα τούτα τα χρόνια, με κοινό παρονομαστή την επιτυχία των επιστημονικών και ανθρωπιστικών του προγραμμάτων. Συγχαίρω επίσης τους διοργανωτές του TELETHON και όλους τους εθελοντές που θα συμβάλουν άοκνα στην επιτυχία και αυτής της μεγάλης εκδήλωσης ανθρωπιάς. Ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους, όπου οι αξίες στριμώχνονται και οι άνθρωποι υποχρεώνονται να παλέψουν σκληρά για να επιβιώσουν, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν κίνητρο για να ξαναβάλουμε την καρδιά μας μπροστά».