Η αγάπη της ΟΠΑΠ Κύπρου ζεσταίνει ξανά την ελπίδα στην «Αροδαφνούσα»

Η πανδημία ανατρέπει την καθημερινότητα των ανθρώπων του τόπου και αναστέλλει σχεδιασμούς, προγράμματα και δράσεις. Δεν αναστέλλει όμως τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, για τους οποίους η έγνοια μας πρέπει να προσπερνά τις όποιες δυσκολίες και αναστολές. Αυτή την έγνοια εκφράζει ξανά η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζοντας την πολύμορφη στήριξή της στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει το 2017 συμμετέχει και πάλι στο «Πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα» καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα δύο δωματίων.

Η νέα χειρονομία της ΟΠΑΠ Κύπρου ευθυγραμμίζεται με την ανθρωποκεντρική πορεία που ακολουθεί η Εταιρία από το 1969 και η οποία αξιολογεί τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας ως ύψιστη προτεραιότητά της. Στη βάση αυτής της φιλοσοφίας «στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Αροδαφνούσας. Πορευόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε μαζί με τον άνθρωπο της Κύπρου» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, ο οποίος συνδέει  την απόφαση της Εταιρίας με την ευρύτερη κατάσταση λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και το πνεύμα των ημερών. «Έστω κι αν φέτος θα είναι αλλιώτικα, τα Χριστούγεννα ζουν μέσα στην καρδιά μας κι αυτό, τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει! Μπορούμε λοιπόν με τις πράξεις μας να πλημμυρίσουμε τα δωμάτια της Αροδαφνούσας με τα μηνύματα των Χριστουγέννων και να ζεστάνουμε την ελπίδα. Αγάπη, πίστη και αισιοδοξία αποτελούν τα πιο δυνατά στηρίγματα για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας», καταλήγει ο κύριος Αλετράρης.

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση και τα στελέχη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους για τη δυνατή και διαχρονική στήριξη που η ΟΠΑΠ Κύπρου προσφέρει στα προγράμματά τους. Η Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μύρια Σταυράκη, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της συνέχισης της υιοθέτησης των δωματίων στην Αροδαφνούσα από την ΟΠΑΠ Κύπρου, δεδομένων όλων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος εν μέσω της πανδημίας. «Η Αροδαφνούσα δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό να προσφέρει φροντίδα στους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου. Παρά τις όποιες δυσκολίες, προσαρμοστήκαμε, λάβαμε επιπλέον μέτρα και με την ίδια αφοσίωση και στοργή συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους ασθενείς μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να λειτουργήσουμε τον δεύτερο θάλαμο της Αροδαφνούσας με τις δέκα επιπλέον κλίνες. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Σύνδεσμο μας το γεγονός ότι το Πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων έχει αγκαλιαστεί από οργανισμούς όπως η ΟΠΑΠ Κύπρου, δίνοντας μας έτσι μια ανάσα στην προσπάθεια μας για παροχή απρόσκοπτης ανακουφιστικής φροντίδας». Κλείνοντας η κ. Σταυράκη ανέφερε ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσβλέπει ότι η υιοθέτηση των δύο δωματίων από την ΟΠΑΠ Κύπρου θα γίνει φάρος που θα εμπνεύσει και άλλους για στήριξη του έργου του Συνδέσμου.

Είναι όμως και μια λεπτομέρεια η οποία ερμηνεύει αλληγορικά και με συγκινητικό τρόπο τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. Στην είσοδο της Αροδαφνούσας καλωσορίζει τους επισκέπτες ένα έργο τέχνης που απεικονίζει origami  χελιδόνια. Χελιδόνια, δηλαδή, που συμβολίζουν την ελπίδα, τη στήριξη και την ανακούφιση σε περίοδο δοκιμασίας. Κι επειδή ο τόπος και οι άνθρωποι του βρίσκονται ήδη σε δοκιμασία, η ΟΠΑΠ Κύπρου με τη χειρονομία της στέλνει το μήνυμα ότι τα χελιδόνια και η άνοιξη θα διατηρηθούν, παρά τις δυσκολίες, στη ζωή μας!