21/04/2011
Δυο διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις αυτή την εβδομάδα με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι δυο διεθνείς διοργανώσεις – ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011 και το Athens Tennis Week – που αποσκοπούν στη διαφήμιση της χώρας μας και στις οποίες μέγας χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ειδικότερα, ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διεξάγεται από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 km.

Η εκκίνηση δόθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 13:00 από το Δημαρχείο των Ιωαννίνων ενώ ο τερματισμός των αθλητών και η ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα γίνει την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, με αναμενόμενη ώρα άφιξης των αθλητών μεταξύ 13:50 & 14:05 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αγώνας, στον οποίο συμμετέχουν 25 διεθνείς ομάδες ποδηλατών, οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, αλλά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Περιφερειών και των τοπικών φορέων. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία επαναλαμβάνεται τα τελευταία έξη χρόνια, αποτελεί την κορωνίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ποδηλασίας δρόμου στη χώρα μας και αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της χώρας μας, μέσω ενός αθλήματος ευρύτατα διαδεδομένου διεθνώς.

Οι νικητές, αλλά και οι χορηγοί της διοργάνωσης, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση η οποία θα γίνει την Κυριακή στις 15:00, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

Εξάλλου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης (Ο.Α.Κ.Α.) από τις 9 έως και τις 17 Απριλίου 2011, διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το τουρνουά τένις ανδρών StatusAthensOpen2011, της σειρά αγώνων ATPChallengerγια τρίτη συνεχή χρονιά. Το Status Athens Open εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, Athens Every Week, το οποίο ομαδοποιεί σημαντικές δράσεις που γίνονται στην Αθήνα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ταυτόχρονα δημιουργεί μια δυναμική πλατφόρμα προβολής αυτών των δρώμενων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσα από την ιδέα «κάτι σημαντικό γίνεται στην Αθήνα 52 εβδομάδες τον χρόνο», στοχεύει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στη δημιουργία ενός σημαντικού εργαλείου για τους tour operators και φυσικά στην προσέλκυση επισκεπτών που θα έχουν πλέον ακόμη περισσότερους λόγους να επιστρέφουν στην Αθήνα.

Ο τελικός του τουρνουά θα διεξαχθεί στην Κυριακή το απόγευμα, με την τελετή απονομής των κυπέλων να είναι προγραμματισμένη περίπου στις 18:00.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.