23/07/2012
Στα 25,1 δισ. ευρώ η συνεισφορά των Εθνικών Λοταριών της Ευρώπης προς τους κρατικούς προϋπολογισμούς και κοινωφελείς σκοπούς

Κατά 4% αυξήθηκε ο τζίρος των Εθνικών Λοταριών, μελών της EuropeanLotteries, το 2011, φθάνοντας συνολικά 81,5 δισ. ευρώ, με συνέπεια η συνεισφορά τους στην κοινωνία (έσοδα των κρατικών προϋπολογισμών και κοινωφελείς σκοπούς) να φτάσουν στα 25,1 δισ. ευρώ, ποσό ρεκόρ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 70% των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια που πραγματοποίησαν τα μέλη της EL(στοιχήματα μείον κέρδη).

Υπενθυμίζουμε ότι μέλη της EuropeanLotteries, δραστηριοποιούνται σε 44 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. Μεταξύ αυτών είναι και η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Οι Εθνικές λοταρίες, κατά κανόνα, προσφέρουν παιχνίδια κληρώσεων, στιγμιαία και αθλητικό στοίχημα, με τον συνολικό τζίρο τους να ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ, ενώ ορισμένες παρέχουν και παιχνίδια μέσω μηχανών ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, με επιπλέον τζίρο περίπου 20 δισ. ευρώ.

Από τη συνολική συνεισφορά τους στην κοινωνία, περίπου 2,5 δισ. ευρώ διανεμήθηκαν στον αθλητισμό, κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της EuropeanLotteries, FriedrichStickler, σε δήλωσή του τόνισε: «Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως τα μέλη μας συμβάλλουν ουσιαστικά προς όφελος της κοινωνίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και, ως προς αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση του μοντέλου κοινής ωφέλειας που υποστηρίζουμε. Ζητώ από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της παρουσίας των παράνομων λειτουργών που κατακλύζουν τους καταναλωτές με επικίνδυνα και παράνομα προϊόντα και απειλούν τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουμε διαμορφώσει τον τρόπο που λειτουργούμε».

Τα μέλη της EL, διαθέτουν περισσότερα από 428.000 πρακτορεία, απασχολούν άμεσα (και σε πλήρη απασχόληση) περισσότερους από 24.800 υπαλλήλους και έμμεσα περίπου 370.000 άτομα. Προσφέρουν τα τυχερά παιχνίδια μόνο στις χώρες όπου έχουν λάβει άδεια από τις κυβερνήσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.